dunty
Decapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ben 2023 makine mühendisi mezunuyum. e-Devlet'te askerliğim kısmına girince yoklama dönemi yazıyor ve 31/12/2025 tarihine kadar yoklama işlemlerini yapmalısınız diyor. Ama ben şu an Almanya'da yüksel lisans şartlı kabul ile dil kursuna gidiyorum. Vizem 36F oluyor. Dil kursum sonrası sınava girip yüksek lisans yapmayı ya da başka bir lisans bölümü okumayı düşünüyorum. Benim sorum askerliğimi nasıl erteleyebilirim şu an? Çünkü sanırım 1 ay sonra Türkiye'de asker kaçağı olacağım ve bunun olmasını istemiyorum.
Buradaki şartlı kabul belgesiyle askerlik tecili yapabiliyor muyum? Ya da dil kursu belgesiyle? Bu konuda kesin bilgisi olan birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirim? Ve ülkeye girip çıkmamda sıkıntı yaratır mı bu durum? Ne yapmalıyım kafam çok karışık.
Buradaki şartlı kabul belgesiyle askerlik tecili yapabiliyor muyum? Ya da dil kursu belgesiyle? Bu konuda kesin bilgisi olan birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirim? Ve ülkeye girip çıkmamda sıkıntı yaratır mı bu durum? Ne yapmalıyım kafam çok karışık.
Son düzenleyen: Moderatör: