Yurt dışında ve internette kullanmak için banka kartı önerisi

1xcs

Decapat
Daha fazla  
Bidliğiniz gibi bankalara ait kartlar yurt dışında kullanıldığında kendilerine göre kesinti faiz alıyorlar bunun için önerebileceğiniz kesinti az olan gerektiğinde döviz hesabı açabileceğim önerebileceğiniz banka kartları nelerdir? Ayrıca bu kartlardan hangisini internette daha güvenli şekilde kullanabilirim?

Yapı Kredi der tek geçerim. Hiçbir sıkıntı yaratmadı bana. Hem temassız ödemeler de hem de yüksek fiyatları ödemede (bankacılık uygulamasına ödeme onayları vs geldi) hiçbir sorun yaşamadım. İsveç, Çekya, Slovakya, Almanya ve daha sayamadığım ülkelerde kullandım. Gittiğin ülke de kullandığın para biriminin bankanın kendi döviz oranına görehesaplayıp çekiyor. Özellikle Kron kullanan ülkelerde (İsveç ve çekya gibi) kur oranları çok iyi. Neredeyse kafa kafaya çekiyordu miktarları.
Edit: + Olarak döviz hesabı açmana da gerek yok, yani ben hiç bir ülkede gezeceğim için açmadım. Direkt TR hesabından çekiyor.

Yapı Kredi der tek geçerim. Hiçbir sıkıntı yaratmadı bana. Hem temassız ödemeler de hem de yüksek fiyatları ödemede (bankacılık uygulamasına ödeme onayları vs geldi) hiçbir sorun yaşamadım. İsveç, çekya, Slovakya, Almanya ve daha sayamadığım ülkelerde kullandım. Gittiğin ülke de kullandığın para biriminin bankanın kendi döviz oranına görehesaplayıp çekiyor. Özellikle Kron kullanan ülkelerde (İsveç ve çekya gibi) kur oranları çok iyi. Neredeyse kafa kafaya çekiyordu miktarları.
Edit: + olarak döviz hesabı açmana da gerek yok, yani ben hiçbir ülkede gezeceğim için açmadım. Direkt TR hesabından çekiyor.

Bazi Sovyet ulkelerinde bayağı bir komisyon aliyordu oranin bankalari ile mi alakali bilmiyorum ama paranin %15-20'si kadar kesinti yapiyordu arkadasim garanti kullaniyor bayağı az kestigini soyluyor deneyiminiz oldu mu acaba?

Yapı Kredi der tek geçerim. Hiçbir sıkıntı yaratmadı bana. Hem temassız ödemeler de hem de yüksek fiyatları ödemede (bankacılık uygulamasına ödeme onayları vs geldi) hiçbir sorun yaşamadım. İsveç, çekya, Slovakya, Almanya ve daha sayamadığım ülkelerde kullandım. Gittiğin ülke de kullandığın para biriminin bankanın kendi döviz oranına görehesaplayıp çekiyor. Özellikle Kron kullanan ülkelerde (İsveç ve çekya gibi) kur oranları çok iyi. Neredeyse kafa kafaya çekiyordu miktarları.
Edit: + olarak döviz hesabı açmana da gerek yok, yani ben hiçbir ülkede gezeceğim için açmadım. Direkt TR hesabından çekiyor.

Yani Yapı Kredi hesabında 100TL var sen Kron olarak mı çek diyorsun mesela 10 Kron diye sonra orada bir ATM'den direkt mi alıyorsun parayı.

Bazi Sovyet ulkelerinde bayağı bir komisyon aliyordu oranin bankalari ile mi alakali bilmiyorum ama paranin %15-20'si kadar kesinti yapiyordu arkadasim garanti kullaniyor bayağı az kestigini soyluyor deneyiminiz oldu mu acaba?
Garanti ile pek deneyimim olmadı maalesef, pek bir şey diyemeyeceğim. Sovyet ülkelerinden kastın Slav ülkeleriyse zaten çoğu Slav ülkesine gittim. Herhangi bir komisyon durumu ile denk gelmedim kart ile alışveriş yaparken. Sadece ATMler alıyor eğer nakit çekeceksen ki, nakit asla önermem. Gittiğim her ülke için sadece para birimi ne ise, acil durumlarda kullanacağım bir miktar kadar nakit alıp, geri kalan her şeyi kart ile hallediyordum.
Yani Yapı Kredi hesabında 100TL var sen Kron olarak mı çek diyorsun mesela 10 Kron diye sonra orada bir ATM'den direkt mi alıyorsun parayı.
ATM den hangi para birimi çekilecekse onu çekiyorsun, bakiyenden onun döviz karşılığı eksiliyor.

Garanti ile pek deneyimim olmadı maalesef, pek bir şey diyemeyeceğim. Sovyet ülkelerinden kastın slav ülkeleriyse zaten çoğu slav ülkesine gittim. Herhangi bir komisyon durumu ile denk gelmedim kart ile alışveriş yaparken. Sadece ATM'ler alıyor eğer nakit çekeceksen ki, nakit asla önermem. Gittiğim her ülke için sadece para birimi ne ise, acil durumlarda kullanacağım bir miktar kadar nakit alıp, geri kalan her şeyi kart ile hallediyordum.

ATM'den hangi para birimi çekilecekse onu çekiyorsun, bakiyenden onun döviz karşılığı eksiliyor.

Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgi icin bayağı yardimci oldu kafamdaki soru isaretlerin buyuk kısmı gitti.

Garanti ile pek deneyimim olmadı maalesef, pek bir şey diyemeyeceğim. Sovyet ülkelerinden kastın slav ülkeleriyse zaten çoğu slav ülkesine gittim. Herhangi bir komisyon durumu ile denk gelmedim kart ile alışveriş yaparken. Sadece ATM'ler alıyor eğer nakit çekeceksen ki, nakit asla önermem. Gittiğim her ülke için sadece para birimi ne ise, acil durumlarda kullanacağım bir miktar kadar nakit alıp, geri kalan her şeyi kart ile hallediyordum.

ATM'den hangi para birimi çekilecekse onu çekiyorsun, bakiyenden onun döviz karşılığı eksiliyor.

Evet gayet mantıklı :))

Technopat Haberler

Geri
Yukarı