Yurt dışında yazılımcı olmak için neler yapılabilir?

Herkese iyi günler. Benim en büyük hayalim yurt dışında gelişmiş bir oyun şirketinde ayda 200-300 bin küsur dolar maaş ile çalışmak. Ben 15 yaşımdayım bu hayalim için oldukça gelişmiş bir üniversitede okumam gerekiyor ve bildiğim kadarıyla AYT sınavına çalışmam gerekiyor. AYT sınavında hangi konular çıkacak? Ben iyi bir üniversite için Türkiye'de en az kaç yüzdelik diliminde olmam gerekiyor? Benim bildiğim şu an Limit, Türev ve İntegral öğrenmem gerektiği ve eğer bunlardan daha fazlası varsa benimle paylaşmanız benim için çok önemli. Ben bu bilgileri internet üzerinden öğrenebilir miyim yoksa özel kurslar ile mi öğrenebilirim? Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Small Bussines başlığı altındaki küçük işletmelere göndermek için resmi bir mesaj hazırla. Onlarla çalışmak istediğini ve yapabildiğin bir kaç örneği göster. Anlaşabilirseniz çalışın. 18 19a kadar bir çok bussines ile çalışırsan bence en sonunda güzel bir yere davet edilir ve işini tamamen resmileştirirsin. (Kendi düşüncem)
 
ABD'de maaşlar genelde yıllık olarak söylenir. Orada bahsedilen bu civardaki sayılar aylık değil yıllık yani.
Ben sadece hayalimi söyledim, asıl sorum AYT'de sorulacak sorular.
Yanlış soruları soruyorsunuz. Üniversite sınavıyla ilgili zaten bilgilendirilirsiniz, öğrenirsiniz. Şu an bu konuda önceliğiniz AYT'de sorulacak sorular değil dersleriniz. AYT'de aldığınız puanı da yurt dışında hiçbir işverenin umursadığı yok. Onun getirdiği iyi üniversite ve o üniversitenin imkanları sayesinde sizin yaptıklarınız önemli olanlar. Bu AYT'de 10. olmuş mevzusuna takılmayın yani. Öyle bir gereksinim yok. AYT'de otuz bininci olmuş birisi de bir şirkette işe girip aynı parayı alabilirdi. Bu seviyede maaş almak için özel birisi olmanıza gerek yok, AYT'de 10. olmak da sizi özel yapmıyor (ha iyi tabii ki, kimseye lafım yok). Ki hayattaki tek önemli şey üniversite sınavı da değil. Ben naçizane tavsiyemi verdim. Bir de sadece para var, çok popüler, herkes yapıyor diye bir işi yapmayın. Çok mutsuz olup yolun yarısında bırakabilirsiniz ya da mutsuz olduğunuz için o işte iyi olmayıp istediğiniz kadar paraya ulaşamayabilirsiniz. Parayı boşverin sevdiğiniz işi yapın diyemiyorum tabii ki ama arada bir denge yakalamaya çalışın. Önce kendinizi, isteklerinizi keşfedin.

@Shimada Sensei yazmış, İngilizce öğrenin. Burası kritik. Öyle işimi görecek kadar öğrenirim diye düşünmeyin, ana dilliniz gibi olana kadar devam.
 
Hocam 150 bin dolarlık maaşı alan kişi bu ülkede zamanında AYT de milyonlarca insan arasında 10. Olmuş bir kişi.
İsterse 1.olsun hiçbir anlam ifade etmez ABD'de şirkete iş başvurusunda bulunurken. "aylık" 150 bin dolar maaş verecek şirkete Harvard'dan, MIT'den adamlar başvuruyorlar. Bu üniversitelerin yanında senin ODTÜ dediğin şey lise gibi kalır. Ayrıca aylık 150 bin dolar dediğin para yılda 2 milyona yakın yapar. Buraya yazıyorum, kod yazarak o paraları görmen mümkün değil.
 
Hayallerim yıkılmaz hocam ben PUBG şirketinde çalışan bir yazılımcının eski maaşının 150 bin dolar olduğunu ve yeni maaşının da bundan çok daha fazla olduğunu öğrendim 100 bin küsur dolar olsun yeter.

Kanka çok Google bakma. O maaşı alabilmen için çok yüksek bir rütbede olabilmen lazım. Yani yazılımcı olupda tak diye o maaşı alamazsın.
 
Kanka çok Google bakma. O maaşı alabilmen için çok yüksek bir rütbede olabilmen lazım. Yani yazılımcı olupda tak diye o maaşı alamazsın.

Google'dan değil yakinimdan öğrendim bu bilgiyi.l ve zaten o maaşı alan kişi pubg sorunlarına çözüm bulan bir yazılımcı daha fazlası var ama onu da ben bilmiyorum
 
İnşallah alırsın o parayı, ne diyelim. Yakının da güle güle harcasın. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, aylık 300 bin dolar maaşa gülmekten başka bir şey gelmiyor içimden. Derslere giren ve yazılım üzerine şirket sahibi Prof.a sorsam durumu benden daha bile çok güler gibi geliyor. Keşke doğru, elle tutulur bir şey olsa da ben de sevinsem. Hani ilerideki maaşım falan olabilir ondan 🙂
 
Ben Amerika'dayim oyle bir parayi kazanman icin kendine cok iyi bir business kurman gerekir, baska turlu baskasina ya da bir sirkete calisarak o parayi kazanamazsin. Turkiye'de alacagin universite diplomalari %90 buraya geldiginde bir katkisi olmaz. Sirketler sana sponsor olmak icin belirli bir miktarda ucret oduyorlar o yuzden fazla yanasmiyorlar, hindistanlilar cok rekabetci bu konuda da o yuzden pek kolay degil ama imkansiz da degil tabi🙂 Dil ogren, ailenin durumu varsa seni bir Avrupa ya da Okyanusya ulkesinde okutmaya calissin benden tavsiye budur.
 

Geri
Yukarı