Yazılımcılık nasıldır?

Umut Evren

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 9. Sınıfa geçeceğim ve yazılımcı olmak istiyorum ama kafam biraz karışık açıkçası, abilerim ablalarım sizlere şunları sormak istiyorum:

1- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?

2-Maaşları ortalama ne kadar?

-3En fazla alabildikleri maaş ne kadar?

-4Lisede kodlama için vesaire laptop çok mu gerekli, gerekliyse hangi laptoplar işimi görür?

Şimdilik soracaklarım bu kadar teşekkürler.

1- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?
Klasik 8-5 veya 9-6 mesai saatleri. İşimiz bilgisayar olduğu için evet gözler bazen kan kırmızı olabiliyor. Özellikle gece uyumadıysanız.
2- Maaşları ortalama ne kadar?
Çok değişken. Benim bildiğim, junior yazılımcının asgari ücret ile 80K arasında alan var. Elbette daha yüksek alan vardır. Özellikle yurdışı bazlı çalışıyorsa.

3- En fazla alabildikleri maaş ne kadar?
Hiçbir sınır yok. Yıllık milyon dolara bile dayanabilir.
4- Lisede kodlama için vesaire laptop çok mu gerekli, gerekliyse hangi laptoplar işimi görür?
Bilgisayar olmazsa olmaz. Başlangıç için ileri düzey bilgisayara ihtiyaç yok. Ama seçtiğin alana göre bilgisayar gücü önemli.

Türkiye için sektörde 5 sene tecrübesi olan birinin ortalama maaşı ne kadardır?
Yine çok değişken bir soru. Tahmini, Dolar bazlı 2.5k - 3k arasındadır bence.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı