Yurt dışından alınan ekran kartının garantisi olur mu?

amazon.de üzerinden ASUS anakart almıştım Türkiye'ye geldiğinde arızalı çıktı ASUS Türkiye'ye yazdığımda garanti kapsamında olmadığını söyleyip ücret istediler ben de amazona geri gönderip para iadesi almıştım yani uzun lafın kısası markadan markaya değişiyor olabilir ama ASUS ile başından böyle bir olay geçti anlatmak istedim.
Hocam alacağım ürün msi .
 
Arızanın tam olarak neden kaynaklı olduğu bilinmediği için fiyat vermediler, fiyat verilebilmesi için ürünü incelemek istediler. Arıza şuydu bilgisayarı kapatıyordum ama 3-4 saniye sonra geri açılıyordu.
O arıza olmayabilir, BIOS'da böyle bir ayar var. BIOS sıfırlayıp çözülebilir.
 
Yok öyle bir şey :)

1614945160954.png


Çeşitli ücretlerden bahsetmiş bu arada orada benim de hatam var. Ancak bunun ücret alınır demek olduğunu düşünmüyorum ki ASUS öbür markalar gibi 1 yıl değil direkt standart garanti süresi boyunca uluslararası garanti veriyor.
 
Merhaba. Bu konuda tecrübe sahibi biri olarak başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak isterim. Avrupa'da global garanti kapsamında satılan hiçbir ürün Türkiye de garanti kapsamında değil maalesef. Kısaca Amazon.com.tr üzerinden avrupa tedarikli bir Asus Strix RX 5700 XT almış biri olarak bunu çok iyi deneyimledim. Ürün elime ulaştı garanti kontrolü yaptığımda türkiye de RMA işlemi alamıyorsunuz. Ürünü sizin adınıza satıcının RMA ya göndermesi gerekiyor. Bu sebeple global garanti son kullanıcı için maalesef yok. Ben bu olayı bizzat deneyimledim ve garanti kapsamına girmediği için ürünü iade etmiştim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 👍

Şöyle eklemek istedim. Tedarikçi firma Almanya'da. Satıcı ise İtalya'da. Ürünü satan firma ise yurtdışı tedarikçi ile Amazon.com.tr. Garanti kontrolü ekte.
Eki Görüntüle 891380
 

Geri
Yukarı