Yurt Dışından Araba Almak

Alabilirsin aynen. Ama yabancı plaka ile kalacaksa eğer 6 ayda bir veya yılda bir kez gümrükten çıkış yapıp tekrar girmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Eğer plakayı gelince TR plaka yaparım dersen bu sefer de arabayı trafiğe kaydettirirken araba kadar hatta daha fazla gelen vergileri ödemek zorunda kalırsın maalesef. Ben de uygun fiyatlı bir Dodge Challenger bulmuştum ama uğraşı çok fazlaydı maalesef ve o kadar boş vaktim de yoktu. İçim acıya acıya vazgeçmek zorunda kalmıştım:)

Bildiğim kadarıyla; 3 yaşa kadar veya antika bir araç olması lazım. Bunun vergi yükü de tahmin edersiniz ki yüksek olur. Avrupa ülkeleri gibi rahatça araç alamıyoruz o bölgeden. Gürcistan olayı vardı bir ara. Güzel tokatçılık döndürdüler. Bu işin ucuza kaçar yanı yok maalesef. Şartlar sağlanıyorsa, araç da çok nadirse bu işe girilebilir. Onun dışında zarardan başka bir şey gelmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı