Yurt dışından ekran kartı getirtmek kârlı mıdır?

Kalimera61

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selamlar,
Arkadaşım Fransa'da yaşıyor, yaz tatilinde Türkiye'ye şahsi arabası ile gelecek.
Gelirken 40 serisi ya da 50 serisi ekran kartı getirtsem Türkiye'den satın almaya göre kârlı olur mu sizce?
Bir de Türkiye'ye girişte sıkıntı çıkarırlar mı? Param çöpe gitsin istemiyorum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılmadan sorunsuz gelebileceği konusunda net bir kanaatim yok maalesef.
Fiyat olarak Fransa ile Türkiye hemen hemen aynı gibi gördüm sanki.

Dostlar selamlar,
Arkadaşım Fransa'da yaşıyor, yaz tatilinde Türkiye'ye şahsi arabası ile gelecek.
Gelirken 40 serisi ya da 50 serisi ekran kartı getirtsem Türkiye'den satın almaya göre kârlı olur mu sizce?
Bir de Türkiye'ye girişte sıkıntı çıkarırlar mı? Param çöpe gitsin istemiyorum. :)
%20 sirkiye ampul vergisinden kurtuluyorsun, asus prime 5080 aldım cuma, 59 vergisiz, 71.5 vergili.

O halde fiyat konusunda kârlı, çok iyi.
Yurt dışından gelirken geçişte sıkıntı olmuyor mu hocam nasıl yol izleniyor?

5000 serisi özellikle stok olmadığından Avrupa'da da pahalıdır. Eğer uygun fiyatlı bulabilirseniz ne ala ama 5-6k ucuz ise garantisi içinde almaya değmez. Gümrük olarak da tek bir parça getirecekse sorun olmaz.

5000 serisi özellikle stok olmadığından Avrupa'da da pahalıdır. Eğer uygun fiyatlı bulabilirseniz ne ala ama 5-6k ucuz ise garantisi içinde almaya değmez. Gümrük olarak da tek bir parça getirecekse sorun olmaz.

Birkaç Fransız alışveriş sitesinden kontrol ettim de euro üzerinden satış olduğu için fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı gibi.
Gümrükte 1 elektronik eşyanın sıkıntı olmaması ucuz olan ülkeler için çok iyi.

O halde fiyat konusunda kârlı, çok iyi.
Yurt dışından gelirken geçişte sıkıntı olmuyor mu hocam nasıl yol izleniyor?
Avantajı şu şekilde sağlarsın, oradaki vergi dilimleri daha farklı.

Bir üründen bir adet aldığında hiçbir problem çıkmaz, kendime alıyorum diyebilir. İki olursa TR girişinde gözlerine çarparsa tırıvırı yapabilir - bu da ikna kabiliyetine bakar. Tabi bu oturumu olan ve araçla gelen birisi için daha da kolay olacaktır.

Acil alışveriş durumun yoksa, geleceği son 1 haftaya kadar bekle, belki parana ek yaparsın başka bir şey veya şeyler de alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı