Yurt dışından gelen iPhone 14 Pro Max kayıt için IMEI numarasının fiziki mi olması lazım?

BTK'yı arayıp IMEI numarasını onlara bildirdiğimde onlar bana 1. numaranın fiziksel 2. numaranın elektronik olarak kayıt edilmesi gerektiğini bildirdiler. Daha telefonu TR'ye sokmadım ve TR hattı takılı değil o yüzden kontrol edemedim bir sıkıntı var mıdır diye.

Bende daha TRye gelmedim ama hatti takip para yatıracağım yoksa fiyat 6000 TL olacak, bir de ileride ayni numarada operator degistirse sorun olmaz sanirim.

Bende daha TRye gelmedim ama hatti takip para yatıracağım yoksa fiyat 6000 TL olacak, bir de ileride ayni numarada operator degistirse sorun olmaz sanirim.
Operator ile alakası yok. Numara aynı kaldığı müddetçe sıkıntı yok. 3 yıl sonrada istediğin numarayı kullanabilirsin.

e-Devlet üzerinde telefon kayıt dediğimizde IMEI numaralarını istiyor ve bir telefon için 3 adete kadar IMEI numarası girebiliyoruz oraya (ekran görüntüsünü ekledim).
iPhone 14 Pro Max kutusunun arkasına baktığımda ise 2 adet IMEI numaram var ve bu numaraları kaydetmek istiyorum pasaportuma. Burada IMEI numaralarını girince hangi numara için fiziksel hangisi için eSIM seçmem gerekli onu bilemedim.

Merak edenler için yazmış olayım. BTK'yı arayıp IMEI numarasını onlara bildirdiğimde onlar bana 1. numaranın fiziksel 2. numaranın Elektronik olarak kayıt edilmesi gerektiğini bildirdiler. Daha telefonu TR'ye sokmadım ve TR hattı takılı değil o yüzden kontrol edemedim bir sıkıntı var mıdır diye.

Hocam ödeme işlemini yaptınız mı? Ödeme yaparken IMEI numaralarının ikisini de belirttiniz mi? İnteraktif vergi dairesinde 1 adet IMEI no girebiliyorum ödeme ekranında

Hocam ödeme işlemini yaptınız mı? Ödeme yaparken IMEI numaralarının ikisini de belirttiniz mi? İnteraktif vergi dairesinde 1 adet IMEI no girebiliyorum ödeme ekranında

Vergi harcını öderken ilk sırada/üstte çıkan fiziki IMEI nosunu yazmanız yeterli. e-Devlet üzerinden kayıt yaparken de ilk sırada olanı fiziki SIM, ikinci sıradaki olanı eSIM olarak seçeceksiniz.

Çift sim kartlı cihazlar için tek pasaport kaydında iki IMEI numarasını da aynı anda kayıt edebiliyorsunuz. Yani ikinci bir kayda gerek yok. E-Devlet üzerinde kayıt sayfasında karşınıza çıkıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı