Yurt dışından getirilen ürüne vergi ödenir mi?

TmpEgemen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 3230m
gt 740m
8gb ram
1tb hdd
Merhaba yurt dışından G29 alacağım ama gelirken vergisi çıkar mı bilmiyorum fiyatı 10-11k TL yani ben Türkiye sınırlarına girdiğimde vergi ödeyecek miyim?

Merhaba yurt dışından G29 alacağım ama gelirken vergisi çıkar mı bilmiyorum fiyatı 10-11k TL yani ben Türkiye sınırlarına girdiğimde vergi ödeyecek miyim?
Yurtdışından 30 Euro üzeri ürün getiremezsin. Yakın zamanda çıkan bir yasa yüzünden böyle oldu, soruna gelecek olursak da satın aldığın platforma bağlı Aliexpress, Temu ve Amazon gibi bilindik sitelerde vergiyi sipariş ekranında ödüyorsun, gümrükten sonra veya önce ekstradan bir vergi çıkmıyor

Yurt dışından 30 euro üzeri ürün getiremezsin. Yakın zamanda çıkan bir yasa yüzünden böyle oldu, soruna gelecek olursak da satın aldığın platforma bağlı AliExpress, Temu ve Amazon gibi bilindik sitelerde vergiyi sipariş ekranında ödüyorsun, gümrükten sonra veya önce ekstradan bir vergi çıkmıyor.

Siteden getirtmeyeceğim kendim getireceğim.

15.000 TL civarı vergi çıkar.

Direk hırsızlık desene.

Siteden getirtmeyeceğim kendim getireceğim.

Direk hırsızlık desene.
Kendin getirtsen de ticari amaçlı ürünlerde 30 Euro üzeri gümrükten geçmiyor, noterden yüksek bir vergi karşılığında anlaşma yapman lazım o da hem uğraştırıcı hem de soygun gibi aşırı yüklü bir vergi çıkıyor. Tek sebebi e...

Kendin getirtsen de ticari amaçlı ürünlerde 30 Euro üzeri gümrükten geçmiyor, noterden yüksek bir vergi karşılığında anlaşma yapman lazım o da hem uğraştırıcı hem de soygun gibi aşırı yüklü bir vergi çıkıyor. Tek sebebi e...
rdoğan

Yurt dışından 30 euro üzeri ürün getiremezsin. Yakın zamanda çıkan bir yasa yüzünden böyle oldu, soruna gelecek olursak da satın aldığın platforma bağlı AliExpress, Temu ve Amazon gibi bilindik sitelerde vergiyi sipariş ekranında ödüyorsun, gümrükten sonra veya önce ekstradan bir vergi çıkmıyor.

15.000 TL civarı vergi çıkar.

Yani TR de almak daha mantıklı.

rdoğan

Yani TR de almak daha mantıklı.
Mecburen artık her şeyi trden alacağız. 2000 liraya 16 çekirdekli Xeon işlemci + anakart + 16gb ram alıyordum onunla sistem toplayıp 10k'ya satıyordum, artık o da bitti bu saçma yasa yüzünden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı