Yurt dışından PS5 Pro getirilebilir mi?

Baray

Hectopat
Merhaba, Almanya'da okuyan bir öğrenciyim. Yıl başında Türkiye'ye dönmeyi planlıyorum, dönerken de kardeşime PS5 Pro alma niyetindeyim. Forumda PS5 getirmek şeklinde açılmış bir sürü konu var fakat Pro neredeyse 2 katı fiyat olduğu için riske atmak istemedim ve sizlere tekrardan danışmak istedim.

Gümrük ile alakalı sıkıntı olur mu? Birkaç yorumda “kutuyu açıp getirirsen sorun olmaz” dendiğini gördüm fakat tax-Free için de kutuyu açmayın diyorlar sanırsam.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? “fatura sorarlarsa gösterme” denildiğini de okudum bu konuda da bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Teşekkürler.

Tax-free konusuna cevap vereyim: Oturma iznin varsa vergi iadesi alamazsın. Tamamen vizenle alakalı aslında. Fatura sorarlarsa gösterme kısmına bu sebeple söylediklerini sanıyorum. Vergi iadesi için işlemlerine baktıklarında damga arayacaklardır pasaportta. Sonrasında işlemlerine devam ederler.

Tax-Free konusuna cevap vereyim: Oturma iznin varsa vergi iadesi alamazsın. Tamamen vizenle alakalı aslında. Fatura sorarlarsa gösterme kısmına bu sebeple söylediklerini sanıyorum. Vergi iadesi için işlemlerine baktıklarında damga arayacaklardır pasaportta. Sonrasında işlemlerine devam ederler.

Merhaba, 6 aydır Almanya'dayım ve an itibarıyla 6 ay daha vizem olduğu için henüz oturum iznine başvurmadım ve almadım. Ama vizem Ulusal Vize olarak geçen öğrenci vizesi. Bu şekilde tax Free alabilir miyim ben de bilmiyorum, bakalım göreceğiz. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Merhaba, Almanya'da okuyan bir öğrenciyim. Yıl başında Türkiye'ye dönmeyi planlıyorum, dönerken de kardeşime PS5 Pro alma niyetindeyim. Forumda PS5 getirmek şeklinde açılmış bir sürü konu var fakat Pro neredeyse 2 katı fiyat olduğu için riske atmak istemedim ve sizlere tekrardan danışmak istedim.

Gümrük ile alakalı sıkıntı olur mu? Birkaç yorumda “kutuyu açıp getirirsen sorun olmaz” dendiğini gördüm fakat tax-Free için de kutuyu açmayın diyorlar sanırsam.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? “fatura sorarlarsa gösterme” denildiğini de okudum bu konuda da bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Teşekkürler.
Konuda çok detay bilmiyorum ama biri açtığı konuda yurtdışından getirdiğini söylemişti

@Salvador17
Bu hocam getirmiş yanlış anlamadiysam

Kutuyu açmış mıydınız önceden? Ve gümrük ile alakalı herhangi bir kontrol oldu mu havaalanında? Şans eseri olduğunu duymuştum kontrole denk gelmenin.
Hayır kutuyu açmadım, zaten tax free alabilmeniz için kutu açılmaması gerekiyor. 3 er kişi 1 büyük 1 kabin valizi bir de sırt çantası olunca kimse birşey soramadı :)

Hmm bu benim için pozitif bir örnek oldu teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Umarım benim de aynı şekilde geçer.
Türkiye fiyatları düşünürseniz bir tane de maalesef yine devlete alıyoruz. O yüzden yurtdışı ürün almak mantıklı. Ben bu ürünü alırken ihtiyaç olup olmadığı hakkında tereddütlerim vardı. Halen de var fakat fiyat avantajı cezbetti. Aldık bakalım

Türkiye fiyatları düşünürseniz bir tane de maalesef yine devlete alıyoruz. O yüzden yurtdışı ürün almak mantıklı. Ben bu ürünü alırken ihtiyaç olup olmadığı hakkında tereddütlerim vardı. Halen de var fakat fiyat avantajı cezbetti. Aldık bakalım
Hocam valla bence siz o fiyata bedava almışsınız Türkiye'de normal PS 5 o fiyatta zaten oyunları da erkenden oynarsınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı