Yurt interneti bilerek yavaşlatılıyor

xyztehlike

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2014
Mesajlar
88
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversite için yurtta kalıyorum ve yurdumda sadece ethernet kablosu ile internete erişim mevcut. Hız testlerinde 100 Mbps gibi hızlar alıyorum fakat özellikle gece internet inanılmaz yavaşlıyor. Bilerek yavaşlattıklarını düşünüyorum oyun oynanmaması için. Bunun bir çözümü var mı VPN ve DNS değiştirmeyi denedim ikisi de yemedi. Ek bilgi olarak internete girerken TC kimlik giriyorum tarayıcıdan. Ve bütün loglar ana bilgisayarda toplanıyormuş.

internet.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen buna şükret bizim yurdun interneti 4.5 Mbps. Sizin bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum kontrol tamamen onlarda. :technopat:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun bilinçli bir yavaşlatma olduğunu sanmıyorum. Yurtta kaç kişisiniz bilmiyorum ama özellikle akşamları bütün öğrenciler yurtta toplandığından aynı anda herkesin yüklenmesini kaldıramıyorum sanırım. Bunların içinde torrent açan da olabilir. Youtube açan da olabilir. Haliyle hız düşüşleri yaşaman doğal gibi geldi.

Bunun dışında birinci elden bir bilgin varsa hız yavaşlatıldığına dair, bunu aşmanın da bir yolu yok. VPN, DNS filan kar etmez. Senin çıkış aldığın modemden senin hızını yavaşlattıktan sonra allame-i cihan olsan kar etmez.
 
Yurtta internet kullanımı sıkıntılı bir durum, size verilen değerler normalde çok iyi ama kullanıma bağlı arkadaşların dediği gibi yavaşlama olabilir kimin ne yaptığını bilemezsiniz.
 
Merhaba hız düşürme olayı yok öncelikle bunu bilmenizi isterim kullanıcılara tanımlı hız mevcut örnek olarak (x kişi 1 mbps ) gibi fakat download hızlarınızda kısıtlama yapılmamakta bu sebepten hız testi yaptığınızda 100 mbps görüyorsunuz. Kyk yurtlarında veya üniversitelerde geçerli bir sistemdir. Hotspot üzerinden kullanıcılara tanımlı hız nedeniyle böyle ve bunu aşabilmenin bir yolu yok.
 
Ben de bilerek yavaşlatıldığını sanmıyorum. Yurtta kalan öğrenci sayısının çok fazla olduğunu varsayıyorum. Akşamları indirme/yükleme yapanlar vardır. Bu yüzden de düşebilir.
 
Yurtlar, Oteller vs gibi toplu yaşam alanlarında paylaşılan internet erişimleri genel olarak internet sağlayacılarının vermiş olduğu maksimum hız seviyesinin altında kalırlar. Bu hızda ki bir internet yurtda kalan öğrenci sayısına ve yapmış oldukları işlemlere paralel olarak belirli bir oran da düşüş gösterir. Benim zamanım da öğrencilik yılları internet açısından çok verimsizdi. Mesela en yüksek hız 1 mbps idi. Yurtta kalan öğrenci sayısı da yaklaşık 80 civarındaydı. Düşünün herkesin yoğun olarak kullandığı saatlar genelde akşam 8'den sonradır. Dersler biter, Herkes odasına çekilir, Youtube, Skype vs.. Download işlemlerini hiç hesaba katmıyorum bile. Tam anlamıyla bu saatler arasında bilgisayar başına geçtiğinize pişman olursunuz. Bu arada sizin senaryoya geri dönecek olursak bence sadece ethernet ile bağlantı olayı güzel olmuş aksi taktirde bütün akıllı telefonlarda hızı sömürecekti. Bu noktada ana bilgisayar üzerinden vpn serverı kurulup tüm ağ giriş ve çıkış trafiği yönetilebilir. Dosya paylaşım siteleri ve bunun gibi download sitelerine girişler engellenerek hız konusunda biraz iyileşme olabilir. Biz zamanında bu tür bir sistem kurmuştuk ve nefes alınabilir bir düzeye ulaşmıştık.
 
Kardeşim wifikill diye bi uygulama var araştırmanı önreririm. Uygulama ağa bağlanan herkesi ağdan atıyor. Ben daha önce okulda kullandım herkesi ağdan atıp kendim kullanıyordum.
 
Bence oyundan ziyade başka sitelere girilmemesi için.:sinsi:Ben yurttaki 3.seneme başlıyacam ve 2 yıldır istisnasız sabah 6-9,akşam 8-11 çok hızlı onun haricinde gece 12-1-2 çok yavaş.
 
Kardeşim wifikill diye bi uygulama var araştırmanı önreririm. Uygulama ağa bağlanan herkesi ağdan atıyor. Ben daha önce okulda kullandım herkesi ağdan atıp kendim kullanıyordum.

Buna ne hakkın var arkadaşım? Yurtta kalan diğer öğrenciler ne yapsın? 1 kişi gece internette rahat gezsin diye onlarca insan giremesin mi? Saçma sapan şeylere bulaşmayın Allah aşkına!

Arkadaşım senin durumunu zaten açıklamışlar. Toplu bir alan olunca internet ağı çok sağlıklı olmuyor. Bu her okulun her yurdu için geçerli muhtemelen. Ben şahsen gece saatlerinde yurt internetinden adam akıllı bir şey yapabilen bir kişi görmedim. Görürseniz bana haber verin o arkadaşa ödül veririm.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı