Yurtdışında çalışmak için ne yapmalıyım?

Mayki

Centipat
11.sınıf öğrencisiyim ve sayısal bölümündeyim.Tıp okumayı düşünüyorum ve bunun için çaba sarfediyorum.Fakat ben hep yurtdışında yaşamayı istediğim için ingilizce olarak okumayı düşünüyorum.İngilizce olarak okusam yurt dışında iş bulabilir miyim veya buldum diyelim o ülkenin dilini de bilmek zorunda mıyım?
Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler :)

Tıp fakültesinde her üniversitenin diplomasını her ülke kabul etmiyor. Bu durumu iyice araştırın derim. İngilizce sizi bir yere kadar götürür ama oranın dilini de üst düzey olmasa bile konuşabilmeniz gerekiyor bence.
Tıp fakültesinde her üniversitenin diplomasını her ülke kabul etmiyor. Bu durumu iyice araştırın derim. İngilizce sizi bir yere kadar götürür ama oranın dilini de üst düzey olmasa bile konuşabilmeniz gerekiyor bence.

Merhaba ben 4. sınıf tıp öğrencisiyim, birazcık bilgi paylaşabilirim. Şahsi görüşüm yabancı doktorlar için en rahat olan ülke Almanya’dır. Ancak bir ülkede doktorluk yapmak istiyorsan o ülkenin dilini kesinlikle bilmen gerekiyor. Ama Almanya’nın güzel tarafı Almanca belgen ve diplomanla başvurman yeterli oluyor. Tabii işin sıkıntılı kısmı Almanca zor bir dil ama sonuçta oldukça gençsin önünde yıllar var halledebilirsin.
Bunun dışında ABD var. İngilizce biliyorsan tabii bu dil kısmını hallettin demektir ama ABD’nin sıkıntısı TUS benzeri, Step dedikleri birçok aşamadan oluşan sınavları vermen gerekiyor. Bu sınavlar hem zor hem de oldukça pahalı. Step 1 mesela 1000 dollar ki başvuru yapmak için 3 tane sınav vermen gerekiyor. Başka bir sıkıntı da Step 1 yakın bir gelecekte puanla sonuç açıklamak yerine yalnızca geçti / kaldı şeklinde açıklayacak o yüzden ortada bir belirsizlik var. Bu özellikle yurtdışından gelen mezunlar için sıkıntı olabilecek bir değişiklik.
Başka ülkelerle ilgili bilgim sınırlı ancak Kanada’nın neredeyse imkansız olduğunu bilmiyorum.
Seçtiğin bölümün dili dürüst olmak gerekirse çok önemli değil zaten tıp terimlerinin hepsi ingilizce terimlerin türkçeleştirilmesi dezenfeksiyon gibi. Ama bölüm seçerken yurtdışı bağlantıları olan fakültelere bakman işe yarayabilir.

11.sınıf öğrencisiyim ve sayısal bölümündeyim. Tıp okumayı düşünüyorum ve bunun için çaba sarfediyorum. Fakat ben hep yurtdışında yaşamayı istediğim için İngilizce olarak okumayı düşünüyorum. İngilizce olarak okusam yurt dışında iş bulabilir miyim veya buldum diyelim o ülkenin dilini debilmek zorunda mıyım?
Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler :)

Süreçler bu kadar basit değil maalesef. Doktor olarak çalışmak için süreç yoğun ve çaba gerektirir. Evet ülkenin yerel dilini bilmek kesinlikle önemli. Türkiye'ye yerleşmiş göçmen olduğunu düşün, sokakta kaç kişi İngilizce biliyor? İngilizce okumanın faydasını görürsün ama ekstra bir şans sağlamaz. Bir ülke ve iş söylersen ayrıntılı şekilde yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı