Yurtdışından iPhone 7 Almak

İnfluence

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
209
Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar, bildiğiniz gibi ülkemizde gerek vergiler, gerek dolar kurulunun artış göstermesiyle birlikte telefon ve diğer elektronik eşyalar oldukça pahalı. Şu an Samsung Galaxy Note 3 kullanıyorum 4. yılında ve artık çok kasmaya ve donmaya başladı.
Ben de iPhone 7 almaya karar verdim şu an ülkemizde 3.300 TL civarlarında benimde Türkmenistan'da tanıdıklarım var, orada iPhone 7 32 veya 64 GB'ın 590 dolar olduğunu öğrendim yani 2.200 TL. Oradan almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı, sahte çıkar mı, sorun çıkar mı?
Oradaki tanıdıklarım telefonların Dubai'den geldiğini söylüyorlar sizce almalı mıyım? Telefonu kendi üzerime geçireceğim, daha yeni yurtdışına çıktım yani size sormak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alınabilir. Türkmenistan’da bilinen bir alış veriş merkezinden veya Apple Store varsa oradan alındıktan sonra sıkıntı olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir ve bilindik bir alış merkezinden alnırsa orjinal çıkar. Gidipte normal sağda solda satılan esnaflardan alırsa kaçak çıkma ihtimalı çok yüksek.
 
Peki reis bilindik AVM'den aldık. Sahte olup olmadığını nasıl anlarım bir de buradaki Apple garantisi geçerli olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki reis bilindik AVM'den aldık. Sahte olup olmadığını nasıl anlarım bir de buradaki Apple garantisi geçerli olur mu?
Kutusundan ve telefonun arkasında yazı yazar oradan anlayabilirsiniz. "Designed by Apple in california" diye ona bakılabilir, garanti olarak da Apple'ın global garantisi bulunuyor 1 yıllık geçerli olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi olan iPhone model numarasını bul. Mesela ben iPhone 7 Plus aldım Almanya’dan ve modeli A1784. Bu modellerin 1 yıl garantisi mevcut. Ama A16xx olan USA çıkışlıların Türkiye’de garantisi yok.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı