Yurtdışından ürün getirip, satmak

Peki güvenilir satıcılar kimler yada nasıl alışveriş yapacağımıza dair bir kaynak var mı? Ben de kulaklık aldım. İçim acıdı. 160 tl verdim. Dışta ise, 50 tl.
Aliexpress tarzı çinli satıcıların bulunduğu bir ortamdan alıyorsan sağ kısımda bulunan satıcının pozitif geri dönüş oranı ve aldığı ödüller kısmına dikkat etmen gerekir.
Ayrıca aldığın ürünün standart değerler çevresinde olması gerekir.

Mesela Beats Pro kulaklık resmi sitesinde 399 dolar, Amazon'da 399 dolar, AliExpress'de güvenilirlik konusunda emin olamadığın bir firma 250 dolara satıyorsa alma, 300 dolara satıyorsa alma, 350 dolara satıyorsa yine alma çünkü bu ürünün fiyatı belli, 390 dolar.

Yakın değerler olmak zorundadır, yoksa 150 dolara

O arkadaşına söyle benim için çantasına bir GTX 980 atsın. :(
İstersen GT 630 getirebilirmiş, 4 GB'lısından.
Şaka bir yana yurt dışında samimi bir arkadaşınızın olması inanılmaz bir nimettir.
O arkadaşa mayıs ayında Beats Pro falan aldırmayı düşünüyorum, ne kadar yüklü getirirsem o kadar karlı çıkarım.

Bu işler inanılmaz karlı işler, değerlendirmek lazım.
Dışarıda 60 dolara satılan Drocco Signature kulaklığa salak gibi 450 TL verecek göz yok Technopat'lılarda.

Aliexpress tarzı çinli satıcıların bulunduğu bir ortamdan alıyorsan sağ kısımda bulunan satıcının pozitif geri dönüş oranı ve aldığı ödüller kısmına dikkat etmen gerekir.
Ayrıca aldığın ürünün standart değerler çevresinde olması gerekir.

Mesela Beats Pro kulaklık resmi sitesinde 399 dolar, Amazon'da 399 dolar, AliExpress'de güvenilirlik konusunda emin olamadığın bir firma 250 dolara satıyorsa alma, 300 dolara satıyorsa alma, 350 dolara satıyorsa yine alma çünkü bu ürünün fiyatı belli, 390 dolar.

Yakın değerler olmak zorundadır, yoksa 150 dolara

İstersen GT 630 getirebilirmiş, 4 GB'lısından.
Şaka bir yana yurt dışında samimi bir arkadaşınızın olması inanılmaz bir nimettir.
O arkadaşa mayıs ayında Beats Pro falan aldırmayı düşünüyorum, ne kadar yüklü getirirsem o kadar karlı çıkarım.

Bu işler inanılmaz karlı işler, değerlendirmek lazım.
Dışarıda 60 dolara satılan Drocco Signature kulaklığa salak gibi 450 TL verecek göz yok Technopat'lılarda.

GT 630 müthiştir GTA 5'i 4K'da ultra oynatır (!).

Kulaklık gibi elektronik eşyalarda gümrüğe çağrılma olasılığı nedir? Bilgisi olan var mı arkadaşlar?
HD fren seti alsam sıkıntı olacağını zannetmiyorum, geçer gider ancak kulak konusunda uyuzluk çıkarırlar mı bilgim yok.

Pek doğru bilmiyorsunuz galiba :) Kozmatik - telefon veya ticari amaç taşıyan ürünler geçmiyor.
100 dolar altında olması da geçeceği anlamına gelmez, gümrüğe çağrılma ihtimali her daim var.
Gümrüğe çağrılmanız ürünün geçmediği anlamına da gelmez, belki açılması gerekir, belki 2 kuruş ödeyip geçirirsiniz.

Benim sormak istediğim şey kulaklığın elektronik kategorisine giriyor olmasından kaynaklanıyor. Türkiye fiyatı ile arasında uçurum var.
Acaba Türkiye'de yüksek fiyattan satacağım diye ticari amaç güdüyorsun diyebilirler mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı