Yurtdışından ürün getirip, satmak

Dışarıda 60 $'a satılan ürünü Türkiye'ye getirip üzerine kâr koyarak satmayı planlayan birisisin. Gelmiş bir de 450 TL'ye satılmasına mı laf ediyorsun? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Ticaret insanı değilsin. Türlü türlü çakallık ile ürün getirmeyi hesaplıyorsun. Arkadaşlarının isimlerine falan. Sonra da 450 TL'ye satan satıcıya laf ediyorsun. Senin onlardan farkın nedir? 450 TL'ye satmayacağın kesin, adı sanı bilinmeyen bir bireysel satıcı olduğun için cezbedici olmak adına kârını düşük tutacaksın. Ancak, ürünü almak isteyeni ucuza yönlendirmek varken ürünü almak isteyen üzerinden kazanç sağlama peşindesin.

Bu kafayla gümrükle, dışarıyla çok uğraşacağız daha biz. Kazıklanan bile fırsat oldu mu kazıklayan olmaya çalışıyor, kimse asıl kazıkçıyı bitirme derdinde değil. Tepki göstermek falan hak getire.

Dışarıda 60 $'a satılan ürünü Türkiye'ye getirip üzerine kâr koyarak satmayı planlayan birisisin. Gelmiş bir de 450 TL'ye satılmasına mı laf ediyorsun? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Ticaret insanı değilsin. Türlü türlü çakallık ile ürün getirmeyi hesaplıyorsun. Arkadaşlarının isimlerine falan. Sonra da 450 TL'ye satan satıcıya laf ediyorsun. Senin onlardan farkın nedir? 450 TL'ye satmayacağın kesin, adı sanı bilinmeyen bir bireysel satıcı olduğun için cezbedici olmak adına kârını düşük tutacaksın. Ancak, ürünü almak isteyeni ucuza yönlendirmek varken ürünü almak isteyen üzerinden kazanç sağlama peşindesin.

Bu kafayla gümrükle, dışarıyla çok uğraşacağız daha biz. Kazıklanan bile fırsat oldu mu kazıklayan olmaya çalışıyor, kimse asıl kazıkçıyı bitirme derdinde değil. Tepki göstermek falan hak getire.
60 Dolar 135 Tl yapıyor. Sen kulaklığın fiyatının 2-3 katı fiyatına satarsan insafsız olursun tabi.

Ön yargılarını bir kenara atmayı başarabilirsen güzelce tartışırız bu meseleyi.

Para benim para, ister Türkiye'deki Harun'dan ister Çin'deki Koniçiva'dan alırım. Bunu kimse karışamaz.
Türkiye'deki fiyatı da belli. 1,25 TL olan ekmeği 50 kuruşa satacak değilim.

135 TL'ye alırım, kullanırım, 250 liradan satarım, buna kimse karışamaz. Bir tek ben akıllı değilim, herkesin aklı var. Çok isteyen varsa buyursun 1 ay beklesin, gümrüğe takılma riskini göze alıp taaaaa Dünya'nın bir ucundan getirtsin.

Örnek veriyorum bisikletime 400 TL'ye HD fren sistemi alacağım, neden 70 dolara almak varken 400 TL vereyim?
Satarken de elbet karımı koyarım ortaya. 1 ay yolunu gözleyen sen misin yoksa ben mi?

75 doları geçmeyen ürünleri sorunsuz bir şekilde getirebilme imkanımız var mı ? Ürünün türü önemli mi ? Hangi siteden aldığımızın bir önemi var mı ?

75 dolar değil, 75 euro'dur doğrusu. 75 euro karşılığı doları geçmeyen ürünleri yılda 5 defa olmak üzere getirtebiliyorsunuz.
Ticari bir amaç saptanmamalı veya kozmatik, spor, ilaç ve telefon gibi ürünleri getirtemezsin. Gelirse de çöpe gider.

Sorunsuz geleceğinin garantisini kimse veremez, gümrüğe gidip almanız gerekebilir.
Tercih ettiğin sitenin önemi, güvenirlik açısından farklılıklar yaratır.
Amazondan almak ile ne olduğu belirsiz bir siteden, ne olduğu belirsiz bir satıcıdan almak arasında dağlar kadar fark var.

Kimse için yurt dışından ürün falan getirtemem, siz ne sandınız burayı :)
Ben yalnızca bilgi veririm.

Yurt dışından getirtmeniz için bir sebep yok, aradaki fiyat farkı düşük.

Arkadaşlar ürünün gümrükte öyle veya böyle bir nedenden dolayı takılması durumunda benim uğraşmam gerekiyor.
Yurt dışından ürün getirme işlerini kendiniz hallederseniz daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı