Yurtta hayatta kalmak için tavsiyeler

Tanışacaksın güzel kardeşim, pek kafana takmamak gerekir böyle durumları. Herkes senin gibi ana kuzusu olacak emin ol. Hiç kimse annesinden ayrı kalmamıştır, çoğu kişi senin gibi saf ve temiz çocuklar olacaklar emin ol. Saf ve temiz kalpli çocuklarla arkadaşlık yapmaya çalış genellikle yurtlar odalara ayrılıyor iki veya üç kişilik oluyor ancak bu yurttan yurta değişebilir, hiç yurtta kalmadım ama çoğu arkadaşım yurtta kaldı ve yurtlar konusunda tecrübemin olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim hocam inşallah iyi arkadaşlarım olur ama yine de bayağı bir heyecanlıyım.

1 yıllık tecrüblemle konuşacağım. İlk gittiğinizde cevre yapmaya çalışın yoksa en başlarda çok sıkıntı çekersiniz. Herkesle aşırı samimiyet kurma. Hemen 1-2 hafta kalıp ben dayanamıyorum demeyin 9. sınıfta çoğu kişi öyle bırakıyor okulu. Derslerde kesin afallayacaksın çünkü yurt ortamında evdeki gibi çalışmayabilirsin. Çalınma pek olacağını sanmıyorum ama yine de değerli pek çok şeyi değiştirmeyin. Telefon yasak yazar ama genelde bir şey demezler hatta bana yurt görevlisi demişti yasak yazıyor ama 1 hafta sonra gör buraları diye ki dediği de oldu. Eğer yurttan ayrılmazsan çok güzel vakitler geçireceksin. Sorun varsa sorabilirsin.

1 yıllık tecrüblemle konuşacağım. İlk gittiğinizde cevre yapmaya çalışın yoksa en başlarda çok sıkıntı çekersiniz. Herkesle aşırı samimiyet kurma. Hemen 1-2 hafta kalıp ben dayanamıyorum demeyin 9. sınıfta çoğu kişi öyle bırakıyor okulu. Derslerde kesin afallayacaksın çünkü yurt ortamında evdeki gibi çalışmayabilirsin. Çalınma pek olacağını sanmıyorum ama yine de değerli pek çok şeyi değiştirmeyin. Telefon yasak yazar ama genelde bir şey demezler hatta bana yurt görevlisi demişti yasak yazıyor ama 1 hafta sonra gör buraları diye ki dediği de oldu. Eğer yurttan ayrılmazsan çok güzel vakitler geçireceksin. Sorun varsa sorabilirsin.

Peki yemekleri çok kötü diye duymuştum bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Sadece siz değil orada olanların %90 ı böyle endişeli olarak gelecek. O yüzden diğer insanlarla kaynaşmanız daha rahat olacak herkes kaynaşmak için fırsat arıyor olacak. Çok makara zamanlar geçireceksiniz endişe etmenize gerek yok.

Kaçta yatma sana bağlı genelde ışıklar 11 gibi kapanıyor. Gürültü yapmadığın sürece istediğin zaman yat. Kaldırma da okulun kaçta başladığına göre değişir.
Anladım teşekkürler

Sadece siz değil orada olanların %90'ı böyle endişeli olarak gelecek. O yüzden diğer insanlarla kaynaşmanız daha rahat olacak herkes kaynaşmak için fırsat arıyor olacak. Çok makara zamanlar geçireceksiniz endişe etmenize gerek yok.

Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı