Z eksantirik somunu çalışmıyor

quarest

Megapat
Sorunu şu videodaki gibi Z kablirasyonu yaptıkdan sonra yaşadım, yalnızca sağ taraftaki Z ekseninin eksantirik somunu işe yaramıyor soldakinde sıkıntı yok, 3 tekerlekde resmen boşa dönüyor ve Z eksenim el ile rahatça sallanabiliyor, eksantirik somunu sıkmaya çalıştığımda tekerlek hiçbir şekilde profile yaklaşmıyor, konu hakkında Reddit, metatech ve Elegoo'ya ulaştım, elegoo parça gönderimi yapacaklarını söyledi fakat hiçbir şekilde geri dönüş alamadım, ne yapmalıyım?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha öncesinde tek tekerde sıkıntı var demiştin sanırım, şimdi üçü birden diyorsan yaptığın uygulamada sıkıntı olmalı. Makinenin sağındaki brakete ait 2 vidayı gevşetip braketi x ekseninde az da olsa oynatabilirsin, delik paylarından dolayı bir miktar boşluk her zaman olur çünkü. Ek. somunlu tekerleği profilden en uzak hale getirip braketi dışa doğru it, sonra vidaları sıkıp tekrar ek. somunlu tekerlek ile ayar yapmayı dene.

Daha öncesinde tek tekerde sıkıntı var demiştin sanırım, şimdi üçü birden diyorsan yaptığın uygulamada sıkıntı olmalı. Makinenin sağındaki brakete ait 2 vidayı gevşetip braketi X ekseninde az da olsa oynatabilirsin, delik paylarından dolayı bir miktar boşluk her zaman olur çünkü. Ek. Somunlu tekerleği profilden en uzak hale getirip braketi dışa doğru it, sonra vidaları sıkıp tekrar ek. Somunlu tekerlek ile ayar yapmayı dene.

Yok hocam, tekerlekde bir sorun yoktu, Z ekseni ile alakalı sadece titreşim ve üst taraflarda tekerlerin sıkılaşması hakkında konu açmıştım, birini trapez somunu değiştirerek diğerini de sizin sayenizde çözmüştüm, dediğiniz şeyide deniyorum şimdi.

Maalesef olmadı hocam, eksantrik somun ile ayarlama yaparken yine neredeyse tekerlek hiç sıkılaşmıyor ve ayrıca eksantrik somun aşırı gevşek, neredeyse elle döndürülecek öyle bir hissiyatı var. Acaba donanımsal bir sorun olabilir mi? Elegoo direkt yeni parça gönderimi falan dedi o tarz konulara girişti.

Son düzenleme:
Eksantrik somun gevşekse tekerin merkezinden geçen civatanın somunu sıkarsan gevşekliğin gitmesi gerekir, sıkmadan önce onu da profile doğru itip sık.

Maalesef bu da işe yaramadı, ha bu arada somunu sıkmaya çalışınca civatada hareket ediyor, penseyle civatayı tutuyorum somunu öyle sıkıyorum, bu normalmi? :D

Eksantrik somunla işin yok sıkarken, tekerleğin civatasını alyan ile sıkacaksın, sıkarken diğer uçtaki ufak cıvata somununu (eksantrik somun değil) anahtar ile sabit tutman gerek, yoksa boşa döner.

Hocam diğer uçda somun yok ki? Sen sanırım 1 ve 2. tekerlekden bahsediyosun, ben tekli olandan.

Dosya Ekleri

• 17093152713807118682317220945133.jpg
    17093152713807118682317220945133.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 15
Bence şöyle yap, yaptığını geri al. Mesela görselde braket x eksenine göre çarpık duruyor, onu paralel hale getirip tekrar dene, tek teker için de çok takılma, x ekseni tutunca sallanmıyorsa sana sıkıntı çıkarmaz.

Yok videodaki gibi şansını denemek istiyorum diyorsan sağ taraftaki braketin iki vidasını gevşetip boşluk varsa sağa doğru kaydırıp topla, o şekilde eksantrik somunlu teker profile yaklaşır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı