Z kuşağı ve vizyonsuzluk

O da bizim neslin kendini yeni teknolojide kendisini kaybetmesinden sebep.
İşte tam olarak bunu demek istiyoruz, her şey bir sebep - sonuç ilişkisinden ibaret.

Benim neslimdeki erkeklerde testosteron düzeyi neden düştü? Çünkü savaş gibi bu hormonu yükselten olaylardan uzak kaldık, iş hayatında fiziksel iş yapma oranımız düştü ve kasların kullanımı azaldı. Kas kullanımı ve stres düzeyi düşen ilk nesil olarak da bunun bizdeki yansıması düşük testosteron düzeyleri oldu, bazı kas yapılarımız geriledi üstüne jinekomasti gibi bir sorunla daha sık karşılaşan bir nesil olduk.

Sizde de dediğin gibi benim ve benden önceki neslin sorumluluk konusundaki yetersizliği nedeniyle eline tablet/telefon verilen bir nesil olarak bizim bazı bilişsel kabiliyetlerimizden uzak kaldınız. Bu da sizlerde bu anlamda bir gerilemeye neden oldu.

Önemli olan tarafsız olarak bilimsel söylenen şeylerin üstünde düşünmek ve o hatanın telafisini sağlamak. Bunu yapanlar sizin neslinizde inanılmaz yerlerde olacaklar, yapmayanlar ise sistemdeki köleleriniz olacak.

@Yararsız Üye unutmadan X kuşağına bu kadar yüklenmişken hakkını da vermem lazım. Tüm o kaymağı yerken Türk pop tarihinin en sağlam eserlerini de bunlar ürettiler 90'larda. Bir nevi adamlar yedi ama çalıştı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Saboteur ama unutmadan X kuşağına bu kadar yüklenmişken hakkını vermek lazım. Tüm o kaymağı yerken Türk pop tarihinin en sağlam eserlerini de bunlar ürettiler. Bir nevi adamlar yedi ama çalıştı.
Şimdiki döneme göre o zamanın çalışmalarındaki yaratıcılığı ve otomasyon dışı teknikleri daha çok beğeniyoruz eski nesil olarak. Yalnız Z neslinden sonraki bir nesil bu konuda çok daha ileri bir konuma gelirse o dönem bunu yapan nesil için benzer şeyler söylenir. 1700-1900 yılları arasında yaşamış olan nesillerin inanılmaz müzikal eserleri gibi yüzyıllar sonra bile konuşulan eserler olabilirler belki de. Yalnız bu nesilden bunu beklemem, teknolojinin yerleşik döneminin ilk nesli olarak bazı gelişmeler sonraki nesillere kalabilir.

Burada da biraz gördüğüm için ve sizin gibi birileri ile sohbet edebileceğimi/tartışabileceğimi bildiğim için yazdım. Yoksa yazmazdım zaten. :)
Doğru tercihe ne denir? :)
Açık konuşmak gerekirse bu düşünce tipine sahip insanlar için hiçbir şey yapmaya gerek duymuyorum.
En iyisini yapıyorsun. Hayattaki en yorucu şey insanlarla muhatap olmak. Söz konusu insanlar laftan anlamaz, sabit fikirli ve at gözlüklü ise tek yapmak gereken ortamı terk etmek/muhatap olmamak. Zira size bir şey katmayan, aksine sinir katsayınızı katlayıp geren insanları hayatınızda barındırmanızın kendinize hiçbir katkısı olmayacak.

Doğru tercihe ne denir? :)

En iyisini yapıyorsun. Hayattaki en yorucu şey insanlarla muhatap olmak. Söz konusu insanlar laftan anlamaz, sabit fikirli ve at gözlüklü ise tek yapmak gereken ortamı terk etmek/muhatap olmamak. Zira size bir şey katmayan, aksine sinir katsayınızı katlayıp geren insanları hayatınızda barındırmanız kendinize hiçbir katkısı olmayacak.
Yapmaya çalışıyorum fakat "dış ve iç minnaklar" izin vermiyor, anlayacağınızı umuyorum. :)

Konuşma için @Yararsız Üye ve sana teşekkürlerimi iletiyorum, zevk veren bir konuşmaydı. En yakın zamanda havacılık kategorisinde görüşmek üzere. :D :)

Merhaba forum, sizlerle bir video paylaşmak istiyorum. Maalesef çağımızın en büyük ikinci sorunu haline gelen vizyonsuzluk, popülizmin hemen ardından zirvede yer alıyor. Bunun sebepleri hakkında tartışma yapılabilir uzun uzadıya fakat öncelikle şöyle bir manzara ile sizleri karşı karşıya bırakıyorum.

Herkes aynı değil. Mesela videodaki gibi telefon derdim yok. Olursa da kesinlikle statü amaçlı olmaz.

Örnekler çoğaltılabilir. Önceki kuşaklara kıyasla daha vizyonsuz olduğumuza dair veri var mı?

Gerçi bu kuşak muhabbeti de burada ne kadar geçerli o da var. Son zamanlarda kuşak hakaretleri çoğaldı.

Bir kuşağa laf atman kadar saçma bir şey yok. O zaman bende şunu söyleceğim. Türkiye'de ki y kuşağı Türkiye'deki Z kuşağının eğitim olsun bir sürü şey olsun mahvettiler. Bu iPhone istemeğe gelecek olursak belki de iOS işletim sistemini daha çok sevıyorlar bu seni ilgilendirmez. Benden örnek veriyim. Küçüklüğümden beri iOS işletim sistemi kullanıyorum. İlk telefonum Android'i ve hiçbir şekilde ısınamadım. Şu anki telefonum ise 5 yıl önce aldığım iPhone 6S ve işletim sistemi olarak o kadar alışığım ki Android'e geçsem zorlanırım biraz. Benim hayalimdeki telefon iPhone 12 serisinden o da 5G desteklemesinden dolayı. 4G destekleseydi sadece daha kullanırım. Her iPhone almak isteyen ya iPhone olsun yeter kafasında olmuyor.

@Patrixcs Aynı fikirde olmadığım bir şey var, iPhone alanların çok çok büyük bir kısmı bunu sosyal statü olarak gördüğü için alıyor. O videodakilerin çok büyük kısmının Android - iOS'in ne olduğunu bildiğine en ufak ihtimal vermiyorum. :D

Bırak Türkiye'yi, ABD gibi bu işin merkezi olan ülkede bile Apple ürünlerini almak sosyal statü olarak görülüyor büyük bir çoğunluk tarafından.

Z kuşağının şimdiki eğitimsizliğinin nedeninin de X kuşağının son, Y kuşağının ilk üyeleri olduğu kısmında aynı fikirdeyim. Sorumluluk almayı beceremeyen, bizden önceki nesillerin (savaş gören ve onların yetiştirdiği) arasında bu açıdan çok daha geride meziyetlerimizin olduğu kısmını doğru olarak görüyorum.

@Patrixcs aynı fikirde olmadığım bir şey var, iPhone alanların çok çok büyük bir kısmı bunu sosyal statü olarak gördüğü için alıyor. O videodakilerin çok büyük kısmının Android - IOS'in ne olduğunu bildiğine en ufak ihtimal vermiyorum. :D.

Bırak Türkiye'yi, ABD gibi bu işin merkezi olan ülkede bile Apple ürünlerini almak sosyal statü olarak görülüyor büyük birçoğunluk tarafından.

Z kuşağının şimdiki eğitimsizliğinin nedeninin de X kuşağının son, y kuşağının ilk üyeleri olduğu kısmında aynı fikirdeyim.

Haklısın. Belli bir kesimde var işletim sisteminden dolayı alanlar yani örnek ben. O insanları da anlamıyorum iPhone alınca dünyanın başbakanı olmuyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı