Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Genellemeler kötü değildir, her genelleme yanlıştır diyen kimse onun istatistik çıkarmaktan haberi yoktur."Kuşak" olarak değil de "insan" olarak değerlendirsek daha güzel olur bence, ha? @Saboteur @Jira
Z neslinin çok büyük bir kısmı beynini kullanmıyor! Bunun nedeni ne? Hiçbir şeyi aklında tutması gerekmiyor, her şeyi otomatiğe bağlamış durumda bilgisayar gibi dijital sistemlere tamamen güveniyor.
Kalabalık bir caddede biri kolsuz diye bağırsa dönüp üstüne alınır mısın 2 kolu olan sağlıklı biri olarak? Alınmazsın, çünkü seni ilgilendirmiyordur.Tabii ki siz de haklısınız fakat o nesildeki gibi olmayanlar için biraz kırıcı cümleler kullanan insanlar var ve bu biraz üzücü olabiliyor. Bu sebepten yazmıştım aslında.
Benim neslimde kültürel ve bilişsel olarak kendini geliştirmiş bireylerde bile bir depresif olma gerçeği var. Ortada şöyle bir fark var; bir tarafta dijital sistemlere tamamen güvenmesi nedeniyle bilişsel yeteneklerinin bazılarını kullanmadığı için körelen bir nesil, diğer tarafta ise "kendini geliştirmiş olsa bile" bu depresif yapısı yüzünden o dediğin saçmalıkları yapan bir nesil var.Hocam öncekiler ne kullanıyordu sanki. Üst geçitlerde Apaçi dansları yapan nesli mi söyleyelim, DJ Akman dinleyip kendini kesen, Murat Kekilli dinleyip camdan atlayanları mı? Her zaman göz önünde olan sığır çoğunluk vardı.
Açık konuşmak gerekirse bu düşünce tipine sahip insanlar için hiçbir şey yapmaya gerek duymuyorum. Çünkü bir şeyleri değişebilecek kişiler olsa bir çaba harcarlardı, bir kurtarıcı bulmaya çalışmazlardı. Değişmek isteyen her türlü değişir kısaca.Bu konu için de söylenilenler bu kuşaktaki üyeleri ilgilendirmiyorsa üstüne alınmasına ve kahrolmasına gerek yok. Ama söylediklerimize uyanlar sonuna kadar üstüne alınabilir, belki geç olmadan bir şeyleri değiştirmeleri için ampul görevi görebiliriz onlara.
"Z kuşağı" mıdır, nedir ona girdiğim için beni "vizyonsuz, cahil" tiplemelerin içerisine sokuyorlar ve bundan rahatsız oluyorum. Laf edince de sinirleniyorlar, bu sebepten onlarla iletişim kurmuyorum.Kalabalık bir caddede biri kolsuz diye bağırsa dönüp üstüne alınır mısın 2 kolu olan sağlıklı biri olarak? Alınmazsın, çünkü seni ilgilendirmiyordur.
Fikir alışverişi güzel şeydir, işin içinde bu olduğu sürece tartışma da iyi bir şeydir. Sen kendi fikrini söylersin, ben ona karşı kendi fikrimi belirtirim, sen benimkinde eksik kalan şeyleri görüp bunun geri bildirimini yaparsın. Ben de bu bildirimlere göre o noktaları tekrar düşünürüm ve sonraki tartışmalarda fikrim buna bağlı olarak değişebilir ya da eksik kısımdaki eksiği giderip daha sağlam bir argüman sunabilirim. Bu yapılmadığı zaman zaten kimse kendini geliştiremez, kendi at gözlükleriyle bir duruma bakmaya devam eder.Bu yazdıklarım @Saboteur hocam için de geçerli. Ben zaten "her genelleme yanlıştır" diye bir ifade kullanmadım, sadece birazcık kendimi ifade etmeye çalışmıştım.
Benim neslimde kültürel ve bilişsel olarak kendini geliştirmiş bireylerde bile bir depresif olma gerçeği var. Ortada şöyle bir fark var; bir tarafta dijital sistemlere tamamen güvenmesi nedeniyle bilişsel yeteneklerinin bazılarını kullanmadığı için körelen bir nesil, diğer tarafta ise "kendini geliştirmiş olsa bile" bu depresif yapısı yüzünden o dediğin saçmalıkları yapan bir nesil var.
Bu yüzden benim neslim ve benden önceki neslin son üyeleri çocuk yetiştirmekte belki de en başarısız nesil. Şimdiki nesil ise bilişsel yetenek açısından giderek gerileyen bir nesil oluyor teknoloji nedeniyle.
Kesinlikle, zaten dediğim gibi @Jira ve siz gibi birileri ile tartışabileceğimi/fikir alışverişi yapabileceğimi bildiğim için yazdım bu kadar. İnanın başkası olsa tınlamazdım.Fikir alışverişi güzel şeydir, işin içinde bu olduğu sürece tartışma da iyi bir şeydir. Sen kendi fikrini söylersin, ben ona karşı kendi fikrimi belirtirim, sen benimkinde eksik kalan şeyleri görüp bunun geri bildirimini yaparsın. Ben de bu bildirimlere göre o noktaları tekrar düşünürüm ve sonraki tartışmalarda fikrim buna bağlı olarak değişebilir. Bu yapılmadığı zaman zaten kimse kendini geliştiremez, kendi at gözlükleriyle bir duruma bakmaya devam eder.
Eskiler hala evde kalmış gibi bakıyor ve gençleri (30'lu tayfa) darlıyor ama eskisi kadar pek takılmıyor artıkbenden önceki nesilde 30 yaşında evde olana evde kalmış denirdi, şimdi ben 32 yaşına gelmek üzereyim ve arkadaşlarımın yarısından fazlası evlenmedi.