Çözüldü Z370-A Pro sisteme format atarken DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan B3eps
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.319
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B3eps

Decapat
Daha fazla  
WhatsApp Image 2023-04-01 at 17.54.01.jpeg

Bilgisayarıma format atmaya çalışırken mavi ekran (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) alıyorum ve bazen bu ekranda kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: Z370-A Pro
  • Ekran kartı: GTX 970

@claus

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba sorunu hiçbir türlü çözemedim ama sorunun nerede olduğunu buldum. Sıvı soğutmam düzgün çalışmadığı için işlemcim dayanamamış ve yanmış. Bende o zamanlar sorunun soğutmada olduğunu anlayamadım ikinci bir işlemci daha yaktım. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız ilk önce işlemcinizi kontrol etmenizi öneririm. İyi forumlar.
BIOS sürümün nedir? Bir de diğer tüm sistem bilgilerini gönder.
Hata görseli'de gönder.

BIOS versiyonu 2.b0 olarak gösteriyor. Geçici olarak Win 8.1 kurdum o yüzden hatanın görselini alamadım fakat ne yazdığını hatırlıyorum. Unexpected ternel mod trap, sistem service exception, kmode expection not handled, ırlq not less equal, System thread expection not handled, win32kfull.sys her seferinde farklı bir hatayla mavi ekran veriyor not alabildikleri m bunlar.
+ Bu hataları Windows 10 ve Windows 11 kurarken veriyor. İkisini de farklı farklı yazdırmayı, farklı USB kullanmayı denedim fakat farklı bir sonuç alamadım.

Son düzenleme:
BIOS sürümün nedir? Bir de diğer tüm sistem bilgilerini gönder.
Hata görseli'de gönder.

İşlemci: Intel Core i7 8700K 3.70GHz
Anakart: Z370- A Pro (MS-7B48)
Ekrank: GTX 970
RAM: G.Skill DDR4 16 GB 3.600MHz (CPU-Z'de 4100 MHz diye gösteriyor)
Depolama:
1680493013040.png

Son düzenleme:
BIOS'a girebiliyor musun peki? Müdahale vs. ettin mi?

BIOS'a girebiliyorum. Ayarları default a çektim. Dosyadan kaynaklı olabileceğini düşündüm ve kendi sitesinden en güncel sürümü denedim yine çalışmadı bir alt sürümünü denedim yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı