Z97 Sistemde Mac OS X Kurulum Sorunu

Birde şu kexti bulup eklemeni istiyorum: IOPCIFamily.kext ve sistemi boot ederken şu komutları kullan: -x -f
Ve ek olarak sata portlarının bağlantılarını değiştir.

Dediklerinizi uyguladım ve tekrar aynı hatayı aldım. Sata portlarının bağlantılarını değiştir derken kasa içerisinde farklı slotlara mı takmam gerektiğini kastettiniz?

Evet onu kastediyorum.

Teşekkürler. Kurulum ekranına ulaştım. Kablosuz ağ kartımı da çıkarttım. Muhtemelen sorun ondan kaynaklanıyordu.

Fazladan konu açmamak adına kurulum sonrası karşılaştığım hatalar olursa buraya tekrar ekleme yapacağım.

Edit: Sabit diskten boot etmeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

20150516085928.jpg

Son düzenleme:
Kurulum bittikten sonra bootloader kurulumunu yaptın mı? USB/ EFI/CLOVER içinden gerekli config.plist , kext dosyaları, driver dosyalarını kopyaladın mı?

Bootloader kurulumu yapmak için öncelikle usb aracılığıyla sabit diskten boot etmem gerekmiyor mu? Ben tam olarak bu kısımda takılıyorum. Bahsettiğiniz dosyaları nereye kopyalayacağımı bilmiyorum.

Sen kurulum bitirdikten sonra USB üzerinden kurulum yaptığın HDD seçiyorsun ve bu hatayı mı alıyorsun? Eğer sorun buysa ben yanlış yorumlamışım. Boot Options-> Boot args satırına şu kodları gir: maxmem=4096 dart=0 -x -f ( Satırdaki diğer komutları silme. Mevcut komutaların ardına koy bunları)

Sen kurulum bitirdikten sonra USB üzerinden kurulum yaptığın HDD seçiyorsun ve bu hatayı mı alıyorsun? Eğer sorun buysa ben yanlış yorumlamışım. Boot Options-> Boot args satırına şu kodları gir: maxmem=4096 dart=0 -x -f ( Satırdaki diğer komutları silme. Mevcut komutaların ardına koy bunları)

Şimdi denedim ve tekrar aynı hatayı verdi sistem.

USB / EFI / CLOVER / Kexts içinde NullCPuPowerManagement.kext varmı? Ayrıca BIOS ayarlarını yazarmısın? Secureboot, AHCI, EHCI handoff, Boot UEFI / Legacy gibi.

Secureboot kapalı, ahci ve ehci açık, boot modu sadece uefi. İntel sanallaştırma teknolojisi kapalı, cfg lock kapalı, vt-d kapalı.

Usb bellekte ise söylediğiniz konumda bahsettiğiniz dosya bulunmuyor. Sadece daha önceden attığımız apci ve iopci dosyaları var.

Eklemeyi unutmuşum, config,plist dosyası da orijinal. HD4600 için olan dosya kurulumda çalışmayınca tekrar eski haline getirmiştim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı