Zalman CNPS90F İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Bugün Hızlıal.com'dan aldığım Zalman CNPS90F işlemci fanı elime ulaştı. Şimdi size birkaç resim ve birkaç test sonucu göstereceğim.
asad 1.jpg
asad 2.jpg
asad 3.jpg
Test Sonuçları:
İşlemci Stok fanı: (boşta) 42-43c
Zalman CNPS90F: (boşta) 33c sabit.

GTA 5 Stok fan: 55-60
GTA 5 Zalman CNPS90F: 34-35

Arada ortalama 15 derece fark var. Ucuz maliyetli ve kaliteli :). Almak isteyenler hiç tereddüt etmesin :).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak bir inceleme olmuş. Ama elinize, yüreğinize sağlık. Iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Zalman yine kendini göstermiş, soğutucuda güzele benziyor fakat kule tipi tercih edebilirdin.
 
O kadar bütçem yoktu malesef :). Yoksa o da aklımdaydı. Kargo nedeni ile fandaki soğutucu pinlerde yamulma olmuş. Yan olan resimdeki fanın sağ tarafına bakacak olursanız görebilirsiniz. Yurtiçi kargoya şikayette bulunsam mı? Çünkü ürünün sitedeki resimlerinde böyle bi yamukluk söz konusu değil.
 
Hocam aida 64 extreme ile test edip sonuçları yazarmışınız? Tüm tikler seçili halde 20 dakika test edip watt ve sıcaklık değerlerini paylaş8rsanız sevinirim. Almayı düşünüyorumda.
 
Ben memnunum soğutmasından. Sana şu kadar söyleyeyim. Testleri daha önce yapmıştım. Bir tek watt testi yapmadım. Sıcaklık değeri gerçekten şaşırtıcı derecede düşmüş durumda. Test sonuçları aynen bu şekilde. İncelememdeki gibi. Ben bir daha yazayım.

Test Sonuçları:
İşlemci Stok fanı: (boşta) 42-43c
Zalman CNPS90F: (boşta) 33c sabit.

GTA 5 Stok fan: 55-60
GTA 5 Zalman CNPS90F: 34-35

Bu fanın iyi yanı ise termal macunun kuruduğunu ya da düzgün sürülmediğini belli etmesi. Yanlış sürüldüğü zaman ya da kuruduğu zaman sıcaklık değerleri stok fandaki değerlere dönüyor. Ben sürekli render yapan birisiyim. Kutusundan çıkan macunu kasayı temizlerken fanı da çıkartmak zorunda kaldığı için temizledim. Ama daha kurumamıştı diş macunu kıvamındaydı. Render yaparken 70 derecelerde, sistem boşta iken 45-48 arasında seyrediyordu. İçinden çıkan termal macunu konuyu açtığımdan beri kullanıyorum. Daha dün sistemi temizleyip topladım, macunu yeniledim ve İşlemci şu an 33-34 dereceleri arasında seyrediyor. Render yaparken en fazla 48-50 civarı oluyor. Ben seviyorum. Fakat tek eksiği fan hızının düşürülememesi(bu yüzden biraz ses var ama ben takmıyorum alışıyosun zamanla). Bir de eğer internetden sipariş ediyorsan Yurtiçi kargo ile getirttirme. Fanın soğutma yaprakları eğilmiş. İlk resimde fanın üstünde görebilirsin. Almanı öneririm :).
 
Kargo nedeni ile fandaki soğutucu pinlerde yamulma olmuş. Yan olan resimdeki fanın sağ tarafına bakacak olursanız görebilirsiniz. Yurtiçi kargoya şikayette bulunsam mı? Çünkü ürünün sitedeki resimlerinde böyle bi yamukluk söz konusu değil.
Bence şikayet etmelisiniz.
 
Fan güzel fakat eğilme konusunda geç kalmışsınız maalesef... Kargo şirketleri ,ürünü satan internet siteleri ve satıcılar genellikle ürünü alırken mutlaka kontrol etmenizi, eğer bir hasar yada eksiklik varsa o an tutanak tutup iade işlemi başlatmanızı ister. Aksi halde ürünü teslim alıp, teslim aldığınıza dair evrağı imzaladığınızda iş işten geçmiş oluyor.
 
En son Konya/Yazır şubesinde bulunan Yurtiçi Kargo'ya gittim. Tabletimi Servise gönderecektim. Adam aldı tabledi mavi poşetin içine koyup kolinin içine fırlattı hayvan. Abi ne yapiyosun dedim. Bişey olmaz dedi acelem vardı. Bişey yapamadan çıktım ama arkasından epey sövmedim değil :D.
 
Rica ederim. Ne demek. Elimden geldiğince açık olmaya çalıştım. Fanın yapraklarını kendi elimle bi dondurma çubuğu yardımı ile düzelttim. Şu an bi sorun yok. Eğer başka bi kargoda aynı durum ile karşılaşırsam, gerekli işlemlerde bulunacağım :). İyi forumlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı