Zalman N3 vs Zalman i3

Bu iki kasadan birisini almayı düşünüyorum. Aralarında 35-40 TL civarında fiyat farkı var. Hangisi daha iyi bir tercih olur? i3'ün ( Edge değil önü mesh olan modeli) ekstra olarak bir fanla gelmesi dışında bir farkı var mı?

Eki Görüntüle 628695

Eki Görüntüle 628697

Bende Z3 Plus var, eski olduğunu biliyorum ama şunu söylemek istiyorum. Eğer mümkünse kasayı gidip görmeden almayın. Ön ve üst kapağı tutan parçalar çok kalitesiz. Bu kasalarda nasıldır bilmiyorum ama, bende ki Zalman'da plastik tırnaklar var. Fan takmak için söktüğünüz zaman yada temizlik için açtığınızda bir süre sonra o parçalar kırılacak konuma geliyor. Çok kaliteli değil yani. Ayrıca 5 sene içinde ön panelde ki fan kontrol butonu ve audio girişleri arıza yaptı. Yenisini de alamıyorsunuz çünkü yedek parça desteği gibi bir şey söz konusu değil. Ben firmanın kendisi ile görüştüm, belki 1 sene önce. Amerika'dan gönderebileceklerini söylediler. Fakat parça ve kargo tutarı 20 küsür dolar dediler. O zaman da dolar yüksekti yeni kasa parasına yedek parça almış olacaktım. Almadım.

Biraz uzattım biliyorum ama bunlar hep tecrübe. Başka marka dahi olsa alacağınız ürünü görün derim. Kolay açılan, gerekiyorsa vidalı kapakları olan, ekstra fan slotu bulunan bir ürün bakın derim.

Fena bir kasaya benzemiyor. Ama Zalman'nın Aerocool'dan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Zalman'ın başka kasaları olabilir ama o zaman Aerocool'un da başka kasaları devreye girecektir. Kasa içi durumu geniş, 4 fan desteği var, tepede de açıklığı mevcut. Fiyatına göre bence Zalman seçeneklerinden önde.

Zalman'ın başka kasaları olabilir ama o zaman Aerocool'un da başka kasaları devreye girecektir. Kasa içi durumu geniş, 4 fan desteği var, tepede de açıklığı mevcut. Fiyatına göre bence Zalman seçeneklerinden önde.
Zalman'nın dikey ekran kartı desteği, fan kontrolcüsü varken Aerocool da bunlar yok. Önde olduğunu söylemeyiz bu yüzden bence.
Bende Z3 Plus var, eski olduğunu biliyorum ama şunu söylemek istiyorum. Eğer mümkünse kasayı gidip görmeden almayın. Ön ve üst kapağı tutan parçalar çok kalitesiz. Bu kasalarda nasıldır bilmiyorum ama, bende ki Zalman'da plastik tırnaklar var. Fan takmak için söktüğünüz zaman yada temizlik için açtığınızda bir süre sonra o parçalar kırılacak konuma geliyor. Çok kaliteli değil yani. Ayrıca 5 sene içinde ön panelde ki fan kontrol butonu ve audio girişleri arıza yaptı. Yenisini de alamıyorsunuz çünkü yedek parça desteği gibi bir şey söz konusu değil. Ben firmanın kendisi ile görüştüm, belki 1 sene önce. Amerika'dan gönderebileceklerini söylediler. Fakat parça ve kargo tutarı 20 küsür dolar dediler. O zaman da dolar yüksekti yeni kasa parasına yedek parça almış olacaktım. Almadım.

Biraz uzattım biliyorum ama bunlar hep tecrübe. Başka marka dahi olsa alacağınız ürünü görün derim. Kolay açılan, gerekiyorsa vidalı kapakları olan, ekstra fan slotu bulunan bir ürün bakın derim.
Maalesef görüp alma şansım yok.

Son düzenleme:
N3 ve i3 Mesh arasından oyumu i3 Mesh tarafında kullanacağım. Ekstra bir fan çok daha etkili bir soğutma sağlayacaktır. Hatta i3 Mesh alırsanız öndeki bir fanı söküp üste takarsanız çok daha iyi olur. Onun dışında maksimum 380 TL'ye başka önerilerde bulunmam gerekirse buyrun ;

N3 ve i3 Mesh arasından oyumu i3 Mesh tarafında kullanacağım. Ekstra bir fan çok daha etkili bir soğutma sağlayacaktır. Hatta i3 Mesh alırsanız öndeki bir fanı söküp üste takarsanız çok daha iyi olur. Onun dışında maksimum 380 TL'ye başka önerilerde bulunmam gerekirse buyrun ;
Aerocool ile ilgili görüşümü önceki sayfa da söyledim. Sharkoon ise kaliteli bir marka olsa da tek fanla gelmesi işi bozuyor. Teşekkür ederim yine de.

Üstte ikisi arasında I3 önerenlerin aksine N3 öneririm. Sebebine gelirsek gerektiğinde öne 140 MM fan desteğinin bulunmasıdır. Bunun dışında konudaki marka modellerden farklı başka marka model kasa düşünebilir.
N3 modeline en fazla 5 fan takılabilirken İ3 6'ya kadar çıkabiliyor.

İyi de ona 140 MM fan takılamıyor. Ayrıca her ne kadar kullanışlıdır bilinmez seçenek dahilinde dikey ekran kartı desteği var I3'de yok.
Sitesinden tekrar bakınca İ3 de ekran kartı desteği olmadığını fark ettim. Peki soğutma açısından fan desteklerine bakılırsa hangisi daha avantajlı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı