Zalman S4 Plus kasaya nasıl kablo toplama yapılır?

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
Kasanın içi ve arkası olarak kablolama yapmak istiyorum, çünkü çok çirkin duruyor. Bunu nasıl yapabilirim? Öneriniz var mıdır? Neler satın almam gerekir?

Kasa: Zalman S4 Plus

Fotoğraflar:

Dosya Ekleri

• e149300a-b810-4fb4-b2cc-ab147c6809e5.jpeg
    e149300a-b810-4fb4-b2cc-ab147c6809e5.jpeg
    177,2 KB · Görüntüleme: 62
  • 129d75ae-b46d-4d6b-a825-acfa25b64873.jpeg
    129d75ae-b46d-4d6b-a825-acfa25b64873.jpeg
    166,2 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_0773.jpeg
    IMG_0773.jpeg
    128,8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_0774.jpeg
    IMG_0774.jpeg
    138,7 KB · Görüntüleme: 51
Hocam ince siyah plastik kelepçeler ve biraz cırt bile yeterli olur. Öncelikle yapmanız gereken anakart güç kablosunu oradaki sata kablolarıyla aynı boşluktan kasanın arkasına geçirmeniz gerek. Aynı şeyi ekran kartı güç kablosu için de yapabilirsiniz. Burada mantık güç kablolarını olabildiğince kısa yerden kasa arkasına yönlenbdirip oradan da psu ya bağlamak. Kasanin içinden olaibldiğince kaldırmış oluruz.

Bütün kasa arkasından gelen kabloların bolluğunu kasanın arkasına doğru alın. Kontrolcünüzü de kasa arkasında psu'nun arkasına konumlandıraiblirsiniz. Zaten bunları yapınca büyük çoğunlğu ortadan kalkacak kabloların. Bunları yaparken de plastik kelepçeyle kasanın arkasında gördüğünüz küçük metal çıkıntılara kabolarınızı sabitleyebilirsiniz.

Bende de kasa içinde olabildiğince her şey kısa ve görünmeyecek şekilde gergin şekilde kasa arkasına alınmış. Kasanın arkasına da baktığınızda büyük bir karmaşa varmış gibi görünse de kablolara etiket takarak, kabloları gruplu şekilde cırtlayarak veya plastik kelepçeyle kasaya daha sıkı sabitleyerek bir şekilde kapağın kapanabilecğei şekilde ve bir şeye müdahale ederken hepsini bozmayacak şekilde dizili.

20240224_224145.jpg

20240224_223449.jpg

Hocam ince siyah plastik kelepçeler ve biraz cırt bile yeterli olur. Öncelikle yapmanız gereken anakart güç kablosunu oradaki sata kablolarıyla aynı boşluktan kasanın arkasına geçirmeniz gerek. Aynı şeyi ekran kartı güç kablosu için de yapabilirsiniz. Burada mantık güç kablolarını olabildiğince kısa yerden kasa arkasına yönlenbdirip oradan da psu ya bağlamak. Kasanin içinden olaibldiğince kaldırmış oluruz.

Bütün kasa arkasından gelen kabloların bolluğunu kasanın arkasına doğru alın. Kontrolcünüzü de kasa arkasında psu'nun arkasına konumlandıraiblirsiniz. Zaten bunları yapınca büyük çoğunlğu ortadan kalkacak kabloların. Bunları yaparken de plastik kelepçeyle kasanın arkasında gördüğünüz küçük metal çıkıntılara kabolarınızı sabitleyebilirsiniz.

Bende de kasa içinde olabildiğince her şey kısa ve görünmeyecek şekilde gergin şekilde kasa arkasına alınmış. Kasanın arkasına da baktığınızda büyük bir karmaşa varmış gibi görünse de kablolara etiket takarak, kabloları gruplu şekilde cırtlayarak veya plastik kelepçeyle kasaya daha sıkı sabitleyerek bir şekilde kapağın kapanabilecğei şekilde ve bir şeye müdahale ederken hepsini bozmayacak şekilde dizili.

Eki Görüntüle 2273249

Eki Görüntüle 2273248
Zamanınızı ayırdığınız için sağolun hocam, bahsettiğiniz ince kelepçeler olarak bunları mı kastettiniz? Tek-İŠPlastik Kablo BaÄı Klipsi Cırt Kelepçe 100 Mm X 2.5 Mm Kırmızı 50 Adet Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Hocam ben de aynı boruyu kullanıyorum masanın arka ve alt kısımlarında. İşinizi elbette görecektir. Sadece gerginliğin çok fazla olmamasına dikkat edin yeterli. Özellikle kasa arkasındaki girişler için fazla gergin bir ortam olmasın. Çok uzun kabloları da yine çok fazla küçük daireler şeklinde sarmadan fazlalıklarını sarıp kısaltabilirsiniz.

Hocam ben de aynı boruyu kullanıyorum masanın arka ve alt kısımlarında. İşinizi elbette görecektir. Sadece gerginliğin çok fazla olmamasına dikkat edin yeterli. Özellikle kasa arkasındaki girişler için fazla gergin bir ortam olmasın. Çok uzun kabloları da yine çok fazla küçük daireler şeklinde sarmadan fazlalıklarını sarıp kısaltabilirsiniz.
Teşekkürler yardımlarınız için, en yakın zamanda alacağım ürünleri ve kablo toplamaya başlayacağım. Unutmazsam son halinden fotoğraf atarım.

Teşekkürler yardımlarınız için, en yakın zamanda alacağım ürünleri ve kablo toplamaya başlayacağım. Unutmazsam son halinden fotoğraf atarım.
Evet paylaşırsan çok sevinirim. Biraz yapmaya başladıkça daha da pratikleşiyorsun. Kablolara zara vermediğin yani çok ezip bükmediğin ve çok gergin tutmadığın sürece sorun çıkmaz. Benim de kablolar aslında öyle bir curcuna ki. Ama işin sırrı asla göstermemek :D Alttaki priz rafına beyaz mukavva kartondan kapak yapmak bile onca pisliği bir anda örttü.

07.jpg

08.jpg

09.jpg

@KafadanKontak Kablo toplama işi bitti ve biraz uğraştırdı. 😀 Kasanın içi bana daha güzel olabilirmiş gibi geliyor, önerileriniz var mı? Spiral borular beklediğimden daha çirkin durdu ama olsun. İşimi incelediğimde yalan yok bende biraz acemilik hissettim ama güzel oldu yine de. Fikirleriniz neler?

Dosya Ekleri

• IMG_0785.jpeg
    IMG_0785.jpeg
    128,6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0786.jpeg
    IMG_0786.jpeg
    132,1 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0784.jpeg
    IMG_0784.jpeg
    131,2 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0787.jpeg
    IMG_0787.jpeg