Zalman Z3 PLUS Fan Ses Sorunu

ClintEastwood

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemcim i5 4460 ve stok işlemci soğutucu kullanıyorum. R9 380 4G ekran kartım var. Konu başlığında belirttiğim üzere Zalman Z3 PLUS kasa kullanıyorum. Bazı sorunlarım var ve yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle start düğmesine bastığımda ön fandan bir tıkırtı geliyor ve öyle çalışmaya başlıyor. Normal kullanımda arada bir ufak sesler geliyor (motor sesi gibi, cızırtı gibi) ve aşırı sesli bir fan. Oyunlara girdiğim zaman ise tam anlamıyla rahatsız edici olmaya başlıyor gürültü düzeyine ulaşıyor artık.

Ön fanı ve işlemci soğutucuyu değiştirirsem bu sorun düzelir mi? Yoksa fanları kontrol edecek şeyler mi yapmalıyım? (BIOS, speedfan vs. gibi)

Kasam için sessiz ve kaliteli bir ön fan ve orta düzey bir işlemci soğutucu önerir misiniz?

Paraya kıyarım ama memnun kalırım diyor isen bu fan tam sana göre;
CORSAIR AIR SERİSİ AF120 120MM KIRMIZI LED FAN
Ucuz olsun ama beni memnun etsin diyosan;
COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM KIRMIZI LED SESSİZ FAN
O kadar paraya ne gerek var diyosan;
XIGMATEK XOF SERİSİ 120MM MAVİ FAN

Kasanın garantisi varsa yollayın baksınlar.Bende aynı kasayı kullanıyorum ultra sessiz.

İşlemcin nedir? Kasa fanını servise yollayabilirsin. Ya da TX 12 CM Siyah sessiz kasa fanı alabilirsin. Z3'ün içinde gelen fanlar gibidir. Fazla performans bekleme. Ayrıca fanların vidalarını kontrol et.

i5 4460 işlemcim var. Garantiyle uğraşmak istemiyorum açıkçası. Ucuz veya f/p ürünü bir fan istemiyorum, max performans ve min. ses veren kaliteli bir fan istiyorum 50-60 lira civarı. Ve birde işlemci soğutucu lazım.

Ben olsam biraz daha beklet sıvı soğutmaya geçerdim stok fanla gittiği yere kadar kullan. Ben stok fanı 6 sene kullandım bir kere bile kapanmadı bilgisayarım.

Ben olsam biraz daha beklet sıvı soğutmaya geçerdim stok fanla gittiği yere kadar kullan. Ben stok fanı 6 sene kullandım bir kere bile kapanmadı bilgisayarım.

OC yapma durumum yok zaten işlemciyi zorlayacak bir durumda yok. Sıvı soğutma gereksiz gibi. Tek derdim sessiz bir kasa.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı