Zalman Z9 Neo vs NZXT S340 vs Fractal Design Define S

yaskoo_87

Hectopat
Daha fazla  
bb551da8432f595a84ece80bfd564aec.jpg
Zalman Z9 Neo Siyah - 220 TL
İnceleme:
08260a530a8a2e697bb4016890c84f31.jpg
NZXT S340 Siyah-Mavi - 240 TL
İnceleme:
f93f3eb4673138e2a48a312975b8ec10.jpg
Fractal Design Define S Siyah - 300 TL
İnceleme:

Arkadaşlar, sıfır kasa alacağım, ancak şu 3 kasa arasından seçim yapmakta zorlanıyorum.

Aslında daha çok Z9 Neo ile S340 arasında gidip geliyorum, ancak Define S de aklımın bir köşesinde.

Z9 Neo'nun malzeme kalitesinden şüphe duymuyor olsam, muhtemelen onu seçerdim, çünkü aradığım neredeyse her şey kendisinde var.
PSU gizleme, kablo yönetimi başarılı, kablo deliklerinde kauçuklar, geniş alan, gizli ve/veya duvara monte 2.5" alanlar, isteğe bağlı çıkarılabilir 5.25" bölmesi, düz ön panel, pencereli yan panel, vidasız montaj kolaylığı, 280mm radyatör desteği, fan filtreleri gibi.
Lakin, plastiğin kalitesi, çelik kalınlığı, fanların kalitesi, kısaca genel malzeme kalitesi beni düşünceye sokuyor.

S340 ise globalde kabul görmüş bir model. Kasanın malzeme kalitesinden şüphe duymuyorum, tasarım ve özellik bakımından da gayet memnun edecektir, ancak 5.25" bölmesi bulunmaması, vidasız montaj kolaylığı sağlamaması, reset düğmesine yer verilmemesi gibi eksik yanları bulunuyor bana göre. En büyük artısı ise çok tutulan, çok tavsiye edilen bir model olması.

Define S'in de malzeme kalitesinden şüphe duymuyorum, lakin diğerlerine nazaran büyük bir artısı-eksisi olmamasına rağmen ve yurt dışında 3'ü de benzer fiyatlarda satılmasına rağmen, diğer iki kasaya göre bana maliyeti fazla çıkması, kendi açımdan olumsuz yanıdır. Ayrıca, diğer ikisinde mevcut olan PSU gizleme de bu kasada bulunmuyor.

Sizce hangisini seçmeliyim?

Edit: Phanteks'in de bu fiyatlardaki modelleri beni cezbediyor, lakin Phanteks ürünlerini cüzi ücretli kargo ile nereden satın alabileceğimi bilmiyorum, bilen varsa yardımcı olsun lütfen. Kargo dahil 250-300 lirayı aşmayacak şekilde, pencereli Phanteks Eclipse P400/S ya da Enthoo Pro M modelini düşünebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı