Zaman makinesi bir hayal mi?

Geleceğe notum olsun, burayı ziyaret etmeyi sakın unutmayın sevgili zaman gezginleri:
52° 12' 21" N, 0° 7' 4.7" E
latest-353523576.jpg

Kendi konumda da söylediğim gibi, eğer zaman makinesi olsaydı gelecekten insanlar gelmez miydi? Bana saçma geliyor.
Hocam selam, ilk başta mantıklı geliyor ama bence sonradan hataları var bu düşüncenin. Pek yorum yapmayacağım ama 11 yaşındaki kardeşime bu teoriyi söylediğimde cevabı şöyle oldu:
"Tabii ki gelecekten insanlar gelirlerdi. Fakat zaman makinası yapacak kadar ileri teknolojileri olduğu için görünmezlik gibi icatlarda yapabilirler ve zamanın dengesi bozulmaması açısından bu görünmezlik özelliklerini kullanarak bizi sadece gözetlerler"
Not: Kardeşimin bu konu hakkında pek bilgisi yok. Sadece eskiden Geleceğe Dönüş film
serisini izlemiştik. Filmden sonra 1-2 dakika beyin fırtınası yapmıştık. Kardeşimin fikri ne kadar mantıklı bilmiyorum ama belirtmek istedim.
Saygılar...

Zaman algıladığından daha farklıdır, dünün ne bugünden ne de yarından bir farkı yoktur.
Az önceki sen, bunu okurken ki sen ve bunu bitince ki sen aynı anda yaşanmakta olabilir.

Ek olarak kuantum fiziğine gelecekte olan bazı olaylar geçmişteki parçacıkların hareketini etkilediği deneyler de vardır.

Zaman ileriye gitmek mümkün fakat geçmişe gitmek ? Mümkün demek kesinlikle doğru değil fakat kafamızdaki gibi olan zamanda yolculuktan daha farklı olurdu.

Ayrıca zaman paradoksu yaşayan sevgili arkadaşlarım hani biz her zaman en mükemmel değiliz, gelecekte geçmişe seyahat mümkünse şuan bu zaman birilerinin gelmesi gerekirdi. En azından bunu gözlemlemek bir veririmiz olabilirdi. Teknik açıdan geleceğimiz de geleceğimiz olduğundan yani bugüne geri dönmüyoruz.

Yani zaman içinde olacak şeyleri biz oluşturuyoruz daha olmamış bir şeye nasıl gidilebilir ki sonuçta bunların bir kaydı tutulmuyor geçmişe gidebilmek için veya 2. bir dünya yoksa hayal gibi.

Bende geçmişe ve geleceğe gidilebileceğine inanıyorum.
Çok değil 15 -20 yıl önce whatsapp ile dünyanın bir ucundaki biriyle görüntülü konuşacağımızı söylesek bizi deli ilan ederlerdi. ama bugun son derece normal. Geçmişinde yağ kuyruğu ekmek kuyruğuna girmiş dedeler bile kullanıyor. 1974 te onlara söylesek ne derlerdi teknoloji için? İnanırlarmıydı?
insan hayal ettiği her şeyi yapar, yapamayacağı hiç bir şey ona hayal olmaz.
Asperger sendromlu biriyim. Hayatım hep zorluklarla gecti. Şu an geçmişte yaptığım hataları düzeltme şansım keşke olsa. Gelecekten birisi geçmişe gelip, beni 1994 yılına götürse. Hayatta en çok istediğim şey. Bunu okuyorsa notum olsun.

41.01774506718569, 28.966784572912008

Aklımdan geçen tek şey büyük baba paradoksu?
Geçmişe giden illaki büyük babasını öldürecek diye bir kaide yok. Herkes en fazla doğduğu güne gidebilir. Buyuk babanin gençliğinde sen zaten yoktun. Öldurmene gerek yok ki zaten

Son düzenleme:
Geçmişe giden illaki büyük babasını öldürecek diye bir kaide yok. Herkes en fazla doğduğu güne gidebilir. Buyuk babanin gençliğinde sen zaten yoktun. Öldurmene gerek yok ki zaten.

Sen olayı anlamamışın dostum. Bu paradoks zamanda geçmişle bağlantı kuramamizin başlıca problemlerinden birini anlatıyor ve asla çözümlenemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı