Zaman mı? Para mı?

Zaman herkes için aynı akmaz. Bir yıl, mutsuz bir insan için çok yavaş ve acılıdır. Mutlu ve şanslı bir insan için ise hızlı ve neşelidir. Bu yüzden para ve zaman çokta önemli değildir.

Burada asıl ikileme düşmeniz gereken şey huzur mu? Para mı? Olmalı.
Para huzursuz bir insanı bir ömür mutlu edemeyebilir, ancak biraz huzur parasız bir insanın 10 dakikasını bile cennetteymiş gibi hissettirebilir.

''Dilerim herkes bir gün zengin ve ünlü olur ve hayalini kurduğu her şeye kavuşur; böylece aranılan esas cevabın bu olmadığını anlar.” Jim Carrey
 
Burada asıl ikileme düşmeniz gereken şey huzur mu? Para mı? Olmalı.
Para huzursuz bir insanı bir ömür mutlu edemeyebilir, ancak biraz huzur parasız bir insanın 10 dakikasını bile cennetteymiş gibi hissettirebilir.

Güzel lakin huzur sonuçtur. Huzur; herhangi bir şeyin tetikleyicisi, etkeni veya sebebi(çıkış noktası) değildir.
 
Verilen zamanda para kazanmayı bilmeyen adama istediğin kadar zaman ver, televizyon izleyip ot gibi harcar verdiğin zamanı. Bu yüzden toplumun büyük bir kısmı için para demek doğru olur.
 
Hayatta her şeyin karşılığı para ile ölçülebilir lakin zamanın parasal bir karşılığı yoktur. Para kazanabilmek için bile zamana ihtiyaç mevcuttur. Ya da dökebileceğin kamyon dolusu herhangi bir para karşılığında, 10 yaşındaki bir insana 50 yaşındaki insanın tecrübesini yüklemen mümkün değildir. On yaşındakinin o tecrübeyi kazanabilmesi için ihtiyacı olan 40 yıl, para sayesinde daha aza indirgenebilir ama bir şekilde yaşayıp görmeye ve öğrenmeye ihtiyacı vardır ki bu da zamanı gerektirir. Kısaca para, gerekli tecrübeyi edinme zamanını kısaltabilir, işlerin daha kısa şekilde halledilmesini sağlayabilir doğrudur. Fakat zaman yoksa, paranın olması mümkün değildir. Zamanın değeri ya da getirileri önemsenmiyorsa, herhangi bir maddi karşılık neticesinde geriye alınamayacağı fark edilememiş ise rastlantısal olarak elde edilen paranın asıl değeri o vakit açığa çıkacaktır.
Kendi tecrübelerim ve gördüklerime istinaden şunu söyleyeyim, parasız bu hayatta hiçbir şey olmaz. Paralı insan hayatta zorlandığı herşeyden kendini soyutlayabilir. Sefalet, açlık, iş hayatı daha bunun gibi 50 tane daha sayarım. Şahsen birşeyleri zamanla öğrenmek/tecrübe etmek yerine direk zengin olup bunlarla hiç uğraşmamayı tercih ederim. Kısacası göreceli bir konu ve ben zamanla edilenecek tecrübe ve para yerine direk zengin olmayı seçerdim. Yani kısacası cevabım para.
 
@viperx Toplumlar, toplumun/bireyin kabulleri ile şekillenmektedir. Bu minvalde parayı seçenin toplumdan şikayeti çok da dikkate alınmamalıdır, dersek hataya mı düşeriz?
 
Para derdim. Vaktim çok olsa da para kazanmaya harcayacağım, param çok olsa zamanı para kazanmaya değil de keyfim, mutluluğum için harcardım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı