Zaman Yok Diyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaman göreceli bir kavramdır, bu yüzden sürekli insanın hissettiklerine göre kısa veya çok uzun gelebilir. Ama matematiksel olarak kullanılmamasına birşey diyemem. Fakat bildiğim birşey var o da Yaratan için zaman ve mekan kavramlarının olmadığıdır. Yani biz şu anı görebiliyoruz ve 2 dk sonra olacakları ancak tahmin edebiliyor ve yanılabiliyoruz. Fakat O bununda ötesinde insanın bir türlü üstesinden gelemediği "ölüm zaman"ı nıda biliyor. Şimdilik bu anlatılanlar bana biraz fazla radikal bir söylem gibi geldi.
 
Zamanı kendimiz için yavaşlatıp hızlandırıyoruz zaten anlamadan. Mesela bir köpekten kaçtığınızı düşünün. Adrenalin salgılanır ve her şeyiniz normale göre daha hızlı çalışır. Beyniniz, gözleriniz, ayaklarınız... Yani az zamanda çok iş yaparsın. Sana köpekten 10 dakika kaçmış gibi gelir ama 5 dakika kaçmışsındır. Ama her şey sadece seni etkiler. Başkalarını değil :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanı kendimiz için yavaşlatıp hızlandırıyoruz zaten anlamadan. Mesela bir köpekten kaçtığınızı düşünün. Adrenalin salgılanır ve herşdyiniz normale göre daha hızlı çalışır. Beyniniz , gözleriniz ,ayaklarınız... yani az zamanda çok iş yaparsın. Sana köpekten 10 dakika kaçmış gibi gelir ama 5 dakika kaçmışsındır. Ama herşey sadece seni etkiler. Başkalarını değil :)
Kesinlikle, vücudun çalışma hızı ile alakalı. Organlar hızlandıkça zaman yavaşlamış gibi geliyor bize.
 
Daha önce bir yerde daha duymuştum. Herşey aynı anda oluyorsa tek bir evren yok. Belki de her salise için bir evren var. Benim ulaşabildiğim sonuç bu.
 
Bu şuna benziyor: "Metre diye bir şey yok çünkü metre uzunluğun tanımı." Tanımlar olmadığında herhangi bir şeyi anlatmakta güçlük yaşarız. Kimisi arşın der, kimisi bacak uzunluğu der, kimisi ise 4 karış der. Bu durumda ortada inanılmaz bir karmaşa oluşur. Tıpkı metrenin bir uzunluğu ifade etmesi gibi zaman da işleyişe sahip bir sistemi, devam eden bir hareketler bütününü tanımlamaktadır.

Ek Olarak: Wheeler-Dewitt denklemi her şeyin teorisinin ilk nesliydi. 1960’larda, John Wheeler ve Brice Dewitt, genel görelilik ve kuantum mekaniğinin kutsal evliliği sayılabilecek bir matematiksel çerçeve ile geldiler. Denklem, kuantum yerçekimi fikri için çok sayıda fikir sundu (her şeyin, her şeyini anlamaktaki en büyük problemlerimizden birisi kuantum mekaniği ve yer çekimini birleştirebilecek hiçbir modelimizin olmamasıydı). Denklemlerin en büyük problemi “zamanı” içermemesiydi. Yani büyük birleştirme sayılamaz ama şu an elimizdeki en iyisi bu.

Kaynak:
Proof that the Universe Could have Come from Nothing?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı