Evren yok olduğunda zaman yeniden mi başlayacak?

@Parti Şapkası mutasyon tartışalım mı? Hatırlarsın eskilerden😀😀

Parti şapkası güzel açıklamış.

Yaşam evrende bolca bulunan bir şey değil. Evren ve yaşam kaostan oluştu. Yaşam ve evrendeki aynı şartların oluşması elbette mümkün düşük bir ihtimal de olsa. Zaten şu anki yaşamımızda düşük bir ihtimal neticesinde oluştu. Şöyle bir sıkıntı var yalnız yaşam olsa da bugünkü gibi canlılar olmaz çünkü evrim aynı sonucu vermez, herhangi bir planı yok, bilinci yok, kör bir saatçidir.

Ben onu demiyorum zamanın geriye akmasından diyorum geçmişe gitmek yani.

Ben onu demiyorum zamanın geriye akmasından diyorum geçmişe gitmek yani.
Zamanda geriye gitmek senaryolarında sorunlar çıkıyor. Büyükbaba paradoksu gibi mesela. Ha solucan delikleriyle kağıt üzerinde geriye gitmek mümkün ama solucan deliği tamamen bir varsayımdan ibaret. Ayrıca solucan deliği olsaydı dahi bunu yapabilmesi için çok büyük bir enerji gerekirdi. Solucan delikleri de açılıp kapanıyor bunun içinden geçebilmemiz için bunu açık tutacak bir itici kuvvet, enerji gerekiyor. Evrenin büyük bir bölümünü oluşturan karanlık enerji sorunumuza bir çözüm olabilir mi diye bir soru gelmeden belirteyim hayır cevabı. Karanlık enerji solucan deliğini açık tutacak kadar güçlü değil.

Zamanda geriye gitmek senaryolarında sorunlar çıkıyor. Büyükbaba paradoksu gibi mesela. Ha solucan delikleriyle kağıt üzerinde geriye gitmek mümkün ama solucan deliği tamamen bir varsayımdan ibaret. Ayrıca solucan deliği olsaydı dahi bunu yapabilmesi için çok büyük bir enerji gerekirdi. Solucan delikleri de açılıp kapanıyor bunun içinden geçebilmemiz için bunu açık tutacak bir itici kuvvet, enerji gerekiyor. Evrenin büyük bir bölümünü oluşturan karanlık enerji sorunumuza bir çözüm olabilir mi diye bir soru gelmeden belirteyim hayır cevabı. Karanlık enerji solucan deliğini açık tutacak kadar güçlü değil.

Bakın dediklerimin hepsini okursanız anlarsınız demeye çalıştığım şeyi.

Şimdi evrenin genişlediğini biliyoruz kanıtlandı bunu biliyorum bir tek ama şimdi diğer yorumlarımı rastgele yapacağım

Evren genişlerken zamanda ilerliyor mesela evren 1 kareyken zaman 1 saniyeydi.

2 kareyken 2 saniye.

3 kareyken 3 saniye.

Buna göre evren şimdi atıyorum 30 kare diyelim buna göre 30 saniye olacak büyük çöküş olduğunda.

O 30 karenin hepsini kaybetmeyecek miyiz buna göre büyük çöküşte e o zaman o kareleri kaybettikten sonra evren.

Büyük çöküşten sonra tekrar büyük patlama olacak bunlar teori yani büyük çöküş olmayıp evren donadabilir ben büyük çöküşün üstünden gidiyorum.

O kareleri kaybettikten sonra evren şimdi 0 kare oldu tekrar büyümeye başladı 1 kare 1 saniye olacak şekilde.

Yani demeye çalıştığım şu ki zaman tekrar mı başlıyor yoksa geri mi akıyor.

Çünkü 30 kareden 0'a düştük tekrar yeniden alan kaplamaya başladık zaman ilerlemeye başladı.

Yani aslında bizler zaman döngüsünün içinde sıkıştık kaldık öldükten sonra belki.

10 trilyon yıl geçiyor evren büyük çöküşe giriyor yeniden başlıyor tekrar doğuyoruz ve aynı şeyleri tekrardan yaşıyoruz.

Yani zaman döngüsünde sıkışıp kaldık diyorum.

Evren bir gün genişlemesini durdurduğunda, büyük bir hızla evrendeki maddelerin yarattığı kütle çekim etkisiyle kendi içine çökecek. Ve her şey yeniden başlayacak. Peki, buna göre evren genişlemeyi durdurup kendi içine çöktüğünde yeniden büyük bir patlama olacak mı? Peki, buna göre yeni bir büyük patlama yaşadığımızda zaman da geriye gitmeyecek mi yoksa sıfırlanacak mı? Bu sorudan sormaya çalıştığım şey, zamanın yeniden başa sarıp her şeyin yine oluşup, bizim hayatlarımız dahil yeniden dirileceğimiz ve her şeyi aynı şekilde yaşayacağımız mı? Bu evrendeki her şey eskisi gibi aynı şekilde ilerleyecek ve sonra tekrar büyük patlama yaşayıp tekrar başa dönüp her şeyi yeniden mi yaşayacağız?

Yok öyle bir durum yok.
Dini inanışlara göre sonsuz cennet ve cehennem hayatı başlıyor.

Ama ne gariptir ki, bazı tarikatların müritleri, hesap sorulmadan cennete gönderiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı