Zayıf sektörlü HDD kurtarılabilir mi?

İşe yarayacağını düşündüğünüz bir yazılım öneriniz varsa ücretli olması pek sorun olmaz sanırım.
WD marvel var demosu zayıf sektörleri ve yeniden konumlandırılan sektörleri sıfırlayabiliyor ama sayıları fazlaysa işe yaramayabiliyor.
Paralı versiyonda yavaş yanıt verme sorunu düzeltilebiliyor yani sizin diskin yarattığı sorun. Kullanmayı bilmiyorsanız diski hepten bozma ihtimalinizde var. Kullanacaksanız dikkatli olun.

Bu yazı belki işine yarar.
Bunu eğer disk sistemi kilitlemezse deneyeceğim.

Ama tavsiyem çöpe atma sök fotoğraf hem senin için sergilenebilicek bir şey olur.
Tamamdır, dediğim gibi zaman bulabilirsem en kötü fotoğrafladıktan sonra içerisindeki (güçlü olduğunu duyduğum) mıknatısları başka yerlerde kullanmak üzere alıp gerisini de tutucu metal çubuklardan temin ettikten sonra evin bir yerinde biblo olarak değerlendiririm diye düşünüyorum.

WD marvel var demosu zayıf sektörleri ve yeniden konumlandırılan sektörleri sıfırlayabiliyor ama sayıları fazlaysa işe yaramayabiliyor.
Paralı versiyonda yavaş yanıt verme sorunu düzeltilebiliyor yani sizin diskin yarattığı sorun. Kullanmayı bilmiyorsanız diski hepten bozma ihtimalinizde var. Kullanacaksanız dikkatli olun.
Bu yazılımı da inceleyeceğim, en kötü ihtimal yukarıda bahsettiğim gibi olur.

Yazılım sadece WD disklerde çalışıyor sistemde başka WD diskler varsa yanlış olanı seçmeyin.
Sistemde söz konusu disk dahil 3 adet WD (2 HDD ve SN750) disk var, ek olarak ayrıca Samsung 860 EVO var.
Etik olmayan yollardan temin edilmesinin bir yolu yok sanırım, 1 aylık lisans ücreti de 15 USD (≌250 TL), işlevi maliyetini karşılamazsa üzücü olur.

WD Green serisi genel olarak sorunlu. Ancak AV-GP serisini hiç duymadım. Sanırım kamera kayıtları için.
Evet, video/kamera kaydı için bir disk. Bu diski zamanında nereden temin ettiğimi bile hatırlamıyorum ama tek hatırladığım şey sıfır olarak almıştım ve 21.000 saat çalışma süresi var.
Fotoğraf bana ait değil ama disk birebir bu:

WD10EURS-lg.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı