Zayıflamak için ne yapılmalı?

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Hocam biliyorsunuz 2-3 ay önce de benzer konu açmıştım. Fakat YKS olduğu için uygulamaya geçirememiştim. Şimdi ise sınav bitti. Zayıflamak istiyorum. Genel olarak ne yapılması lazım? Spora yazılmayı da düşünüyorum. O zamanki konuyu açtığımda 85 kiloydum şimdi ise 90 kilo oldum maalesef. Boyum ise 1.75-80 arası.

Kalori açığı oluşturmalısınız karlori açığı oluşturmak için günlük 2500 kalori alıyorsunuz diyelim, ancak bunu 2000'e düşürmelisiniz; örneğin fakat bu kalorinin çoğu protein ağırlıklı olmalı. Sağlıksız yiyecekleri saymama gerek yok diye düşünüyorum. Bir süre yağlı, abur cubur, yoğun şekerli tatlılar ve hamur işlerinden uzak durun. Diyetin yanı sıra kardiyo egzersizlerinizi eksik etmeyin. Fitness kısmında aynı şekilde destek olurum hem yağ yakarken kas kazanırsınız.

Kalori açığı oluşturmalısınız karlori açığı oluşturmak için günlük 2500 kalori alıyorsunuz diyelim, ancak bunu 2000'e düşürmelisiniz; örneğin fakat bu kalorinin çoğu protein ağırlıklı olmalı. Sağlıksız yiyecekleri saymama gerek yok diye düşünüyorum. Bir süre yağlı, abur cubur, yoğun şekerli tatlılar ve hamur işlerinden uzak durun. Diyetin yanı sıra kardiyo egzersizlerinizi eksik etmeyin. Fitness kısmında aynı şekilde destek olurum hem yağ yakarken kas kazanırsınız.
Hocam sırf kardiyo mu yapmam lazım? Yoksa ağırlık çalışması da yapabilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı