Zayıflamak istiyorum

Kalori açığı oluşturduğunuz takdirde, yani bir günde yaktığınız kalori, aldığınız kaloriden fazla ise her halükarda kilo verirsiniz. Yalnız şuna değinmeden geçmeyeyim, çok fazla kardiyo antrenman yapıyorsunuz. Bu size yağdan çok kas kaybettirir. kardiyo hiç yapmayın demiyorum ama biraz azaltın. Kas kaybınızı en aza indirmek için ağırlık antrenmanı yapın.

Anladım teşekkür ederim.
 
  • Günde 10.000 adım at, mümkünse aralıksız olsun.
  • Günde, mevcut kilonun 1/30'u kadar litre su tüket.
  • Asitli veya şekerli içecekleri, bakkal abur cuburlarını tüketmemeye çalış. Fast food yiyeceklerden uzak dur.
  • Şekerli yiyecekleri mümkün olduğu kadar az tüket.
  • Az yemek değil, düzenli yemeye özen göster. Yemekleri kararında ye.
  • Akşam 20:00 sonrasında yiyecek tüketme. Çok acıkırsan bir kâse yoğurt ye. Yatmadan önce ve sabah kalktığında su iç.
  • Şınav ve mekik egzersizleri yap. Başladıktan 2 hafta sonra plank egzersizine başla.

Şınav çekemiyorum maalesef direk yere yapışıyorum. Ama plank deneyeceğim teşekkür ederim.
Benim bildiğim tek çözüm yemeyeceksin.

Diyetteyim zaten o konuda bir sıkıntı yaşamıyorum.
 
Şınav çekemiyorum maalesef direk yere yapışıyorum. Ama plank deneyeceğim teşekkür ederim.


Diyetteyim zaten o konuda bir sıkıntı yaşamıyorum.
En önemli tavsiyem kısa zamanda yüksek kilo vermeyi kendine hedef belirleme. Sporu alışkanlık haline getirmeye çalış ama işkenceye çevirme. Kaslarına yönelik de çalışmaya uğraş. Beslenmeni zaman içinde zaten oturtacağına eminim. Aynı şekilde yiyor olsan bile yaptığın spor yüzünden kilon düşecektir. Zaman içinde de beslenmedeki yanlışlarını düzeltirsin.

Yarım şınav da yapabilirsin yada yerden daha yüksek bir yerden tutunabileceğin bir şey varsa oradan tutunup şınav yaparsanız zamanla eğimi git gide düşürürsün.

Yaş boy ve kilonu yazsaydın daha iyi olurdu. Sana tavsiyem daha önce diyet ve spor yapmadıysan başta bir gazla hızlı kilo vermenin hayaliyle fazla yüklenme. Hem kardiyo ile vücudu birden strese sokup hem de fazla düşük kalorili diyet ile iyice stresini arttırma.

Sayıları boşver. Kendi limitlerini sadece sen bilebilirsin. En düşükten başlayarak vücudu adapte etmeye çalış. Zamana yaymaya çalış ve bunları alışkanlık edinmeye çalış.

Beslenmede ise yaptığın yanlışlar varsa bunları zaman içinde düzeltmeye ve artık bir daha geri dönmeyeceğin şekilde kendini alıştırmaya çalış.

Ben Focus T25 yapmıştım. Oldukça eğlenceliydi. Günde 25 dk yapıyorsun. Ancak hiit tarzı bir çalışma ve biraz kalbi zorluyor tabi zorlamak tamamen sana bağlı. Bu yüzden sağlık kontrolünden geçmek mantıklı olacaktır tabi.

Ancak yaşın genç ise bir sorunun yoksa yavaştan yüklenebilirsin.

Bazı youtube kanallarından faydalanabilirsin. Örneğin.


a6d422ab4c797d2a3871d667aeba8733.jpg
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı