Zcash Madenciliği - Sık Sorulan Sorular

Merhaba Evga Ftw Gtx 1080 ile sizce bu durum normal mi bana normal gelmedi? Zcash kasıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    121,4 KB · Görüntüleme: 179
Selamlar. Oyun için topladığım sistem ile 4 günlük bir deneme kazımı yaptım. sistem 4 gün boyunca 24 saat çalıştı. Nanopool da z cash kazdım. 4 gün sonundaki veriler gayet güzeldi. toplamda 0.055 z cash kazdım. yani toplamda 56 lira gibi bir gelirim oldu. Ancak problem bundan sonra başladı. Sanal cüzdan olarak jaxx ı kullanıyorum. jaxx ın üzerinden zcash i btc ye çevirdim (program üzerindeki ShapeShift olayı). btc hesabıma baktığımda 0.0025 btc geçtiğini gördüm. buda 21 tl gibi bi rakama tekabul ediyor. Yani 56 lira bi çeviriyle 21 tl oldu. Daha 21 tl paribuya gidecek paribu kesecek ve ordan benim hesabıma neredeyse hiç para yatmayacak. Bu şekilde hiç bir mantığı yok kazım işinin. Başka bir problem mi var sizce? Nerede hata yapıyorum? Ne yapmalıyım?
Teşekkürler…
 
Arkadaşlar şuan bende bir adet gtx 770 2gb Asus kart var bir tane daha alsam 770'den nekadar kazanırım şuanki sol değerı 100 ve o.c. yapmadım o.c. yapsam nekadar artar bu değer?

Arkadaşlar şuan bende bir adet gtx 770 2gb Asus kart var bir tane daha alsam 770'den nekadar kazanırım şuanki sol değerı 100 ve o.c. yapmadım o.c. yapsam nekadar artar bu değer?
Az evvel o.c. yapayım dedim gpu tweak üzerinden yapmaz olaydım ekran dondu değişik görseller çıktı ve ekran kartı durdu driver'ı takıp tekrar kurulum yaparak hayata geri döndü kart:melek:.
 
Arkadaşlar ayarlarım
-tt 75
-tstop 80
-fanmin 60
Şeklindeyken ekran kartım 1 saat 46 dk boyunca 70 derece sıcaklık değerinde kazı yapıyor. Bu sürenin sonunda 3 saniye içinde sıcaklık 70 dereceden 147 dereceye çıkıyor ve -tstop komutu devreye girip miningi durduruyor. Tecrübeli arkadaşlara konuyla alakalı iki sorum var.
GPU fanları %60 sabit durumdayken 3 saniye içinde GPU sıcaklığı nasıl ve neden 147 olur?
-tstop 80 komutu neden GPU 80 derecede iken miningi durdurmayıp 147 dereceye çıkmasına müsade etti?

Birde şöyle bir durum var. Claymore yazılımı fan hızımı yanlış gösteriyor. Afterburner ve GPU-Z doğru değerleri veriyor.
Eğer -tt 75 yazılı durumdayken -fanmin komutunu yazmassam Claymore da fan hızı kaç görünürse görünsün fan hızı %25 de sabit kalıyor. Hatta Afterburner fanı hızlandırmaya çalışıyor ama Claymore ile çakışıyor. O yüzden -tt 75 komutunu -tt 1 yaptım -fanmin komutunuda sildim fan kontrolünü Afterburner üzerinden gerçekleştiriyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20170705-225322.png
    Screenshot_20170705-225322.png
    275,8 KB · Görüntüleme: 170
@Cankirhan Ne yazık ki durum anlattığınız gibi. Bende 0.04 ZEC elde ettim, BTC'ye çevirdim. 16-17 TL gibi bir para oluyor. Kârın bu kadar düşmesinde mining fee'den tutunda, piyasadaki düşüşlere varana kadar etkisi var. Yani olağan dışı bir durum yok, normal.
 
Merhaba arkadaşlar konuyu okudum ama gözümden kaçmışsa affola. Birkaç sorum olacak.

1. Coinotron üzerinde ETH kazıyorum ve 0.1 ETH olduğunda gönderebiliyorum. Jaxx cüzdanıma 0.1 ETH gönderdiğimde bunu BTC'ye çevirebilir miyim? Ve nasıl çevirebilirim mobil uygulamasını kullanıyorum.

2. Jaxx ile BTC'ye çevirdikten sonra Paribu'ya nasıl gönderebilirim? Paribu'da da böyle uzun karmaşık bir numara var. Paribu'da ki o karmaşık numarayı Jaxx cüzdanın bir yerlerine yazıp göndereceğiz sanırım ama tam emin değilim. :)

3. İki farklı bilgisayar ile aynı hesaba ETH kazabilir miyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı