Zenfone 2 Şarj Sorunu

Sana telefonunla mutluluklar dilerim kardeşim. Dediklerine pek inanmadım, heralde telefonu cebinizden hiç çıkarmıyorsunuz. Neyse konu başka yere gidiyor daha da mesaj yazmayacağım ben önerimi yaptım zaten.

Bugünlük kullanımım 4 saat ekran süresi dahilinde 16 saat batarya süresi ile %23 kalan bataryam. Kullanım şeklini bir önceki mesajımda yazdım. Bu süreler benim için az ama normal. İlk zamanlarında 8 saat ekran süresi alıyordum neredeyse %40 performans düşüşü oldu bataryada. 20 aylık cihaz için normal karşılıyorum.

Bugünlük kullanımım 4 saat ekran süresi dahilinde 16 saat batarya süresi ile %23 kalan bataryam. Kullanım şeklini bir önceki mesajımda yazdım. Bu süreler benim için az ama normal. İlk zamanlarında 8 saat ekran süresi alıyordum neredeyse %40 performans düşüşü oldu bataryada. 20 aylık cihaz için normal karşılıyorum.

Aslında söylediklerinizde haklısınız; ben tutayım milyar milyar para dökeyim sonra da kalkayım neyi varsa kaldırayım durdurayım, bunlar açıkçası bana çok mantıklı gelmiyor; diğer arkadaşlara saygı duyuyorum, belki de ufak kitlenmeler ve telefon yeni olduğu için bataryanın tam oturmaması ile alakadar sıkıntılar vardır arkadaşlar da önerilerini yapmış...Sana katıldığım nokta bu kadar para verdikten sonra açıkçası telefonu bu kadar kısıtlamamak lazım ki bu tip kısıtlamaları çoğu kullanıcı malesef yapmak zorunda kalıyor,çünkü üreticiler genelde batarya özürlü telefonlar yapıyor...Sizde G2 var ama bataryada devrim olmuş gördüğüm kadarıyla :D yarı yarıya performans düşüşü baya fazla geldi bana...Çıktığında 1 haftalık tanıdıktan ikinci el aldığım S4 var bende; bu neredeyse 2 bucuk sene boyunca günlük yeri geldi 8 saat 10 saat clash of clans oynandı telefonda :) Root yada herhangi bir mofikasyon yapılmadı, ama aldığımda 4,5 saat giden batarya şuan 3 bucuk saat çok yoğun kullanımda;normal kullanımda 4 saate yakın gidiyor, sırf bu stabilite ve ekran kalitesinden bundan sonraki telefonum da sanırım samsung olur :)

Konu uzun süre önce açılmış ancak kalibrasyon işlemini kesinlikle öneririm. Batarya hızlı şarj oluyor evet ama ilk şarjda 3-4 saat şarjda tutsaydınız bu sorunu yaşamazdınız, ben de alır almaz açtım %60 şarj varmış ve yedeklerimi kopyaladım ve şarj %15 olunca uyarı verdi ve şarja taktım. Hızlı şarj özelliğinden dolayı 40 dk içinde %100 oldu ve çıkardım fakat sizin gibi hızlı gidiyordu. Sonra kalibrasyon işlemini bulup uyguladım gerçekten oldu. Yalnız kalibrasyon sonrası %100'deyken batarya voltajının 4300-4200 mV olması gerek, voltaja da CPU-Z'den bakabilirsiniz, Play Store'dan indirebilirsiniz.
Bu da ekran görüntüsü:
Screenshot_2016-01-29-00-57-50.jpg

Bence servise göndermelisiniz.Bende de zenfone 2 var.2-3 saat Facebook, Youtube 'da dolaşıyorum %20-25 şarj gidiyor.Ortalama kullanımda 2 gün gidiyor şarjı.

Arkadaşlar iki gün önce Vatan Bilgisayardan Zenfone 2 aldım ama şarjı aşırı gidiyor 20 dk da %10'u geçik şarj gidiyor. Ekran parlaklığı en kısık ayarda. Şarjın ömrünü uzatmak için neler yapabilirim? 3.Parti uygulamalar dışında.
arkadaşlar bütün zenfone kullanıcılarına diyorum tüm zenfone larda arıza bozuklar falan oluyo şarj göstergesinde bozukluk var ve daha bir sürü şey internetten manuel olarak telofonu bağlayarak güncellemeyi yapın dosyayı indir pc ye orda adım adım gösterir googleye asus zenfone güncelleme nasıl yapılır yazın çıkar zaten asus yavaş yavaş tüm hataları gideriyor umarım yardımcı olmuşumdur

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı