Zenfone 2 Şarj Sorunu

Katılım
17 Nisan 2015
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iki gün önce Vatan Bilgisayardan Zenfone 2 aldım ama şarjı aşırı gidiyor 20 dk da %10'u geçik şarj gidiyor. Ekran parlaklığı en kısık ayarda. Şarjın ömrünü uzatmak için neler yapabilirim? 3.Parti uygulamalar dışında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkaplan uygulamaları sonlandırabilirsin. Google uygulamalarını tümden devre dışı bırakabilirsin. Otomatik Başlatma Yöneticisi'nden uygulamaları devre dışı alabilirsin. Güç tasarrufunu Üstün tasarrufa alabilirsin. Nadir kullanıyorsan 3G'yi kapatabilirsin. Wifi'yi kullanmadığın zamanda kapatabilirsin. Telefonu rootlayıp daha optimize hale getirebilirsin.
 
Asus iyi telefonlar üretiyor ama şu şarj sıkıntısını bir türlü düzeltemediler. Zenfone 5 kullanıyorum su gibi şarjı gidiyor.
 
Facebook'da gezerken vb. gidiyordu ama Otomatik başlatma yöneticisinden uygulamaları devre dışı bıraktım ve uygulamalardan gelen bildirimleri kapattım şuanlık şarj daha dengeli gidiyor.
 
Akıllı telefonun özelliklerini kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmaz. Bu tarz şeyler fazla şarj tüketmemeli. Yerinizde olsam teknik servise başvururdum.
 
Gerekmedikçe Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi özellikleri kapatın, parlaklığı en fazla %50 civarında olsun, ayarlardan uygulama ayarlarına gelin ve çalışan uygulamaları tek tek elinizle durdurmaya zorla diyerek durdurun ve Clean Master gibi temizlik veya da kilit uygulamaları varsa kaldırın. Bunları denedikten sonra hala devam ederse sorunuz servise danışmanızı öneririm.
 
Siz normal kullanım sınırını bayağı aşağı çekmişsiniz. 3000mAh'lik telefonda bu kadar kasmaya gerek olmaması lazım. Bu bahsettikleriniz iPhone gibi batarya özürlü telefonlar için geçerli olmalı.
 
Siz normal kullanım sınırını bayağı aşağı çekmişsiniz. 3000mAh'lik telefonda bu kadar kasmaya gerek olmaması lazım. Bu bahsettikleriniz iPhone gibi batarya özürlü telefonlar için geçerli olmalı.
Bana dediyseniz eğer şöyle cevaplıyım hiç de normal kullanımın aşağısına çekmedim hangi maddede çekdiysem söyleyin düzeltelim. İhtiyacın olduğu zaman Wi-Fi vs. açıcaksınız, %50 için gayet normal, Arkada gizli çalışan uygulamaları tamamen kapatın dedim buda gayet normal RAM sağlığı açısından, Clean Master'ın yararı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bence bu maddeler Şarj süresini arttırmak için birebir çözüm yoludur sadece ben değil herkes böyle önerilerde bulunuyor.
 
Evet, bu maddeler düşük bataryalı cihazlar için çözüm yoludur. Ancak 3000mAh'lik telefonlar için bunlar dert olmaz. Mesela ben arka planda ne çalışıyormuş, ne çalışmıyormuş umrumda olmaz. RAM ne kadar boş kalmış, RAM temizliğiymiş hiç uğraşmam. Kullanmadığım şeyleri kapalı tutayım derdine düşmem. Benim wi-fi ve 3G antenlerim sürekli aktiftir. 7/24 internetim kesintisiz devam eder. Bluetooth'u genelde dışarı çıkarken açarım ve bluetooth kulaklık kullanırım. GPS kapatma sebebim ise gereksiz yere uygulamaların konumumu bilmek istemesinden dolayıdır. Parlaklığım otomatiktir, dışarıdayken güneşli havada %100 çalışır, kapalı ortamlarda otomatik olarak kısar. Ben bunun polemiğine de girmem. Clean Master tarzı programların başta düşmanı benim zaten onları her yerde konusu geçtikçe söylüyorum. Ben bu kadar rahat olmama rağmen 1 gün kullanıyorum. Batarya çabuk bitiyor gibi bir derdim de yok. Telefonum da LG G2 ve telefon 20. ayını dolduruyor.

Senin bazı yanlışlarını düzeltelim. RAM boşaltmak, arka plan uygulamarını durdurmak, kapatmak RAM sağlığına zararlıdır. Bu işlem, RAM'in yetersiz olduğu telefonlarda bir anlık rahatlama sağlamak için mecburi yapılır. Çünkü RAM yetmemiş ve artık telefon kasıyordur. Ama yüksek RAM kapasiteli telefonlarda bu işlem yapılmamalıdır. Arka planda gereksiz çalışan uygulamaları kapatmak yerine, ne kullandığımızı iyi bilmeliyiz. Her gördüğümüz uygulamayı kurmamalıyız, araştırmalıyız. Gerçekten işe yarayan kaliteli uygulamalar seçmeliyiz. İşe yaramayan, ayda yılda bir kullandığımız uygulamaları telefonda tutmamalıyız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı