Zephyrus G14 oyunlardan atıyor

atahabaki

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam herkese, yaklaşık 3 ay önce RTX 3050'li ASUS ROG Zephyrus G14 aldım (tam model söylemem gerekirse GA401QC-BM206). Windows 11 kurup birkaç oyun denedim. Assassin's Creed Unity, Origins, Far Cry 4, Watch Dogs 2, daha sonra Horizon Zero Dawn alıp ~40FPS'de oynadım.

Problem tam olarak ne zaman başladı bilmiyorum ama şimdilerde oyunlardan direk atıyor ya maksimum ~1dk kalıyor. En son KB5021255 Windows 11 güncellemesini yükledim oyunlardan atmaya başladı ama güncellemelerin oyundan atmaya başlattığından emin değilim, ne yalan söyleyeyim. Bir arkadaşımın önerisi üzerine DDU ile safeboot üzerinden GPU sürücüsünü silip, ardından normal boot modunda sürücüyü yeniden yükledim. Bir süre sonra tekrar oyundan atmaya başladı.

Daha sonra format attım Windows 11 Pro n kurdum, Media feature pack yükledim. Sürücüleri vs. her şeyi yükledim tekrar. Problem devam ediyor hala... Windows 10 Home n sürümündeyim şimdi. En stabil ve uzun oyun süresi veren bu oldu. Hani şimdiye kadar hiçbir oyundan RAM yetmiyor diye attığını görmedim. En fazla yaşayacağım şey ~10 FPS'de oynamak olurdu. Oynadığım oyunlar halen daha aynı. Ama her nedense oyundan atıp duruyor. Problem ne olabilir? Hani her şeyi ASUS'un web sitesinden indiriyorum, GeForce exp. Bile kullanmıyorum, manufacturer ne öneriyorsa onu kullanıyorum.

Dishonored 2 gibi bir oyunu Max ayarlarda oynayabilmem lazım ama Max'a alınca oyundan atıyor. Problemi halen daha çözebilmiş değilim. Eskiden oynadığım oyunları şimdi oynayamıyorum. Horizon Zero Dawn'da crash yiyorum ama mesajı okuyamadan kayboluyor. Fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler!

GPU sürücü bilgileri:
- NVIDIA: 516.40, ASUS web site
- AMD: ASUS web site, versiyonu ekteki görselde yazmaktadır.

Screenshot (3).png

MUX. Switch ile RTX kartı seçtin mi?
nvidia optmius diye saçma özellik var, onu devre dışı bırakıp tam performans almanı sağlıyor.

Sorunu buldunuz tebrikler.

İlk attığınız yerden dishonored 2 yi seçip nvidia kartı seçin.
Normalde bunu otomatik yapıyordu, nasıl otomatik yaptıracam ki? Yani maximum yaptığım şey gpuyu eco moddan optimized moda almaktı.

Güncelleme:
Yok nvidia olarak başlayınca da level yüklenmeden atıyor (Yüklenme ekranında, yani)

2:
Olay Görüntüleyicisi (Event Viewer Logs) kayıtlarından şöyle bir kayıtla karşılaştım:
The program Dishonored2.exe version 1.77.9.0 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Security and Maintenance control panel.
Process ID: 134
Start Time: 01d929e402ebd97a
Termination Time: 3
Application Path: D:\G4M35\steamapps\common\Dishonored2\Dishonored2.exe
Report Id: e4e173a7-2d83-437d-ba81-15dbe2e1d9b1
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Hang type: Unknown

Son düzenleme:
Crash loglarını buraya attım: GameLogs

Güncelleme:

Bilmiyorum sorunu ne çözdü ama şunları yaptım:

- Secure boot açtım,
- DDU ile bütün grafik sürücülerini sildim,
- tekrar grafik sürücülerini kurdum,
- ne yazık ki asus websitesindeki nvidia sürücüsünü DDU sağolsun kuramadım. Dolayısıyla nvidia sitesinden en güncel sürümünü indirdim ve kurdum.
Yine denedim, yine oyundan atıyordu...
- Eski AMD Radeon Software versiyonunu yükledim. (^1)
- dgpuyu eco moda aldım, oyunları igpu ile oynadım.
- UEFI firmware ayarlarını varsayılana döndürdüm (zaten bir şey değiştirmemiştim), Linux Boot Managerı artık linux kullanmadığımdan kaldırdım.
- dgpuyu optimized moda çektim, bi öyle oynadım. Şaşırtıcı bir şekilde ii performans aldım.
- AMD Software üzerinden display ayarlarını değiştirdim (max: Vivid Game moduna aldım).

Hiçbir şey anlamıyorum, bunlardan hiçbiri bana kalırsa sorunu çözebilecek derecede değil. En iyi tahminlerim, AMD Software ve UEFI ayarlarının resetlenmesi olurdu. Herneyse, sorunun tam olarak çözüldüğünü söylemek için erken olabilir.

Güncelleme sorun düzelmedi, halen devam ediyor. Galiba mshybrid çalışmıyor. Neden bilmiyorum...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı