Zevkler ve renkler tartışılmaz ama hepsi değil

Daha fazla  
Merhaba. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır. Ben bu söze katılıyorum ama kendi içerisinde istisnalar içeriyor. Öyle bir şey çıkıyor ki piyasaya (film, müzik vs...) Gerçekten bunu nasıl seviyorsunuz diye sorguluyorum. "Zevkler ve Renklere" girmeyen şeyler vardır. Örnek vermeyeceğim ama kısaca zevkler ve renkler tartışılmaz ama hepsi değil demek istiyorum. Sizin görüşlerinizi de merak ettim.

Merhaba. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır. Ben bu söze katılıyorum ama kendi içerisinde istisnalar içeriyor. Öyle bir şey çıkıyor ki piyasaya (film, müzik vs...) Gerçekten bunu nasıl seviyorsunuz diye sorguluyorum. "Zevkler ve Renklere" girmeyen şeyler vardır. Örnek vermeyeceğim ama kısaca zevkler ve renkler tartışılmaz ama hepsi değil demek istiyorum. Sizin görüşlerinizi de merak ettim.
Zevkler ve renkler tartışılmaz net.

Aslında müzik konusu zevk meselesi değil, ruhun gıdası işte herkesin ruh hali farklı ve her ruh halinde dinlenecek müzikler farklı.

Zevkler ve renkler konusunun tartışılmamasının aslı kişisel seçimlerdir. Biri kırmızı rengini hiçbir şeye bağlı olmadan severken başkası yeşil rengini hiçbir şeye bağlı olmadan sever. Bu demek oluyor ki istediğimiz kadar seçim yapalım bu seçimler özneldir. Başka birisi karışırsa tartışma olmaz aptallık olur çünkü bunlar öznel olarak benimseyiştir. Örnek olarak siyasi karışıklıklara bakalım. Bir taraf başka bir görüşü desteklerken bir taraf başka bir görüşü destekler ancak bu görüşü desteklerken beyinlerini kullanır ve öyle tartışma ortamı başlatırlar. Ancak zevkler ve renkler isteğe göredir. Bir mantıklı açıklaması olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı