Zihinsel engelli kardeşim annemi sürekli ağlatıyor

gods

Hectopat
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
348
Çözümler
1
Kardeşim 20 yaşında, okb ve turner sendromu var. Gerçekten bakması çok zor. 6 kişilik bir aileyiz ve yıllardır yüzümüz gülmüyor. Her gün saçma sapan ve çocukça sebepler için başımızda ağlıyor. Özellikle annemin psikolojisini bozdu iyice. Örneğin yeni temizlenmesine rağmen tuvaletin temiz olmadığını söylüyor ve altına yapıyor. Asla kendi pisliğini kendi temizlemiyor ve zorla anneme temizlettiriyor (benim ya da diğer kardeşlerimin temizlemesine izin vermiyor). Sadece bu olay bile her gün yaşanıyor. Her gün saat 2'de annemi dışarı çıkmaya zorluyor, sözde gezmeye çıktığını sanıyor. Annem kendini odaya kitlese bile kapıya vuruyor bağırıyor çağırıyor. Daha birçok davranışı var evin huzurunu kaçıran. Herhangi bir şeyi mantıklı bir şekilde açıklamak mümkün değil. Sanki hiçbir şeyi anlamıyormuş gibi. Sanki empati duygusu yokmuş gibi. Devlet bu kişilere ne yapıyor arkadaşlar? %60 engelli sayılmadığı için maaş vs bağlanmıyor. Annem için endişeleniyorum kendine zarar verecek diye, her gün stres altında kalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 20 yaşında, OKB ve turner sendromu var. Gerçekten bakması çok zor. 6 kişilik bir aileyiz ve yıllardır yüzümüz gülmüyor. Her gün saçma sapan ve çocukça sebepler için başımızda ağlıyor. Özellikle annemin psikolojisini bozdu iyice. Örneğin yeni temizlenmesine rağmen tuvaletin temiz olmadığını söylüyor ve altına yapıyor. Asla kendi pisliğini kendi temizlemiyor ve zorla anneme temizlettiriyor (benim ya da diğer kardeşlerimin temizlemesine izin vermiyor). Sadece bu olay bile her gün yaşanıyor. Her gün saat 2'de annemi dışarı çıkmaya zorluyor, sözde gezmeye çıktığını sanıyor. Annem kendini odaya kitlese bile kapıya vuruyor bağırıyor çağırıyor. Daha birçok davranışı var evin huzurunu kaçıran. Herhangi bir şeyi mantıklı bir şekilde açıklamak mümkün değil. Sanki hiçbir şeyi anlamıyormuş gibi. Sanki empati duygusu yokmuş gibi. Devlet bu kişilere ne yapıyor arkadaşlar? %60 engelli sayılmadığı için maaş vs bağlanmıyor. Annem için endişeleniyorum kendine zarar verecek diye, her gün stres altında kalıyor.

Bu tür rahatsızlıkları olan kişiler için davranış düzeltmeye teşvik eden kurumlar varsa gönderebilirsiniz ama var mıdır bilemiyorum.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı