Zor Türkçe denemesi sonucum nasıl?

Türkçen birkaç dil bilgisiyle düzelir, araderslerde hiçbir zaman kayıp yapma, bu tür sınavlarda çok sıra bindiriyor. Onun dışında fen bilimleri kazanım olur onlara ağırlık ver. Matematik seni bozabilir sınav içerisinde ona odak çalış sakın Türkçeye matematikten daha çok önem verme.

Evet, bu zamanlarda matematiğe her dersten daha çok önem vermesi gerekli.

Evet, bu zamanlarda matematiğe her dersten daha çok önem vermesi gerekli.
1737907834171.png

En çok kareköklü ve denklemler konusundan çıkıyor. İki konuyu da doğru yapsam kolayları da yapsam zaten 11-12 doğru oluyor.

Hocam eşitsizlik ve eşlik benzerlik ve dönüşüm geometrisi konuları kolay mı? LGS 2024 sorularına baktım da eşitsizlik ve dönüşüm geometrisi konusu kolay gibi duruyor.

Son düzenleme:
Matematikte her konudan sayılamayacak kadar çok konu vardır. Fakat LGS sınavlarında/denemelerinde çok soru tipleri olmaz. Zaten konuyu anladığın zaman çoğu soruyu doğru yaparsın. O konular için.

Matematikte her konudan sayılamayacak kadar çok konu vardır. Fakat LGS sınavlarında/denemelerinde çok soru tipleri olmaz. Zaten konuyu anladığın zaman çoğu soruyu doğru yaparsın. O konular için.
Hocam 2 tane eşitsizlik ve 1 tane dönüşüm geometrisi yapsam, denklem ve kareköklü ifadelerden tüm soru tiplerine çalışsam, veri analizi ve olasılık konularını biliyorum zaten. Bir de sanırım her sene bilimsel gösterim soruyorlarmış. Onu da yapsam toplam 12 doğrum oluyor. Gerisini de boş bırakırım.

Bu arada denklemler konusuna 15 tatilden önce geçmiştik ama çok anlamamıştım.
1737909476609.png

LGS 2025 örnek sorularında böyle soru var. LGS 2024 örnek sorularında kolay kareköklü sorular vardı ve gerçekten LGS 2024'de 2-3 tane kolay kareköklü soru çıkmıştı.

Hocam 2 tane eşitsizlik ve 1 tane dönüşüm geometrisi yapsam, denklem ve kareköklü ifadelerden tüm soru tiplerine çalışsam, veri analizi ve olasılık konularını biliyorum zaten. Bir de sanırım her sene bilimsel gösterim soruyorlarmış. Onu da yapsam toplam 12 doğrum oluyor. Gerisini de boş bırakırım.

Tercih senin. En çok soru çıkan konuları iyi bil. Kolay konuları da yap. Kalanları da konuyu bilsen zaten 2 doğru daha yaparsın. 14 doğrun rahat olur. Ama sen sınav anında önce feni bitir. En fazla 30-35 dk ayır. Sonra matematiğe geç ve antep fıstığı taktiği ile çöz soruları. Tonguç anlatmıştır ama ben yine de söyleyeyim:

Önce gözüne kestirdiğin kolay soruları yap. Sonra orta, en sona da zor soruları yap. Ha eğer sana saçma gelirse -ki gayet normal- bir soruyu yapamayınca 2. defa uğraşmak yerine optikte o sorunun numarasına bir yuvarlak at. Sonra zamanın kalırsa bakıp çözersin. Ama sakın optikte o yuvarlağı silmeyi unutma.

Bu arada denklemler konusuna 15 tatilden önce geçmiştik ama çok anlamamıştım.
Eki Görüntüle 2407947
LGS 2025 örnek sorularında böyle soru var. LGS 2024 örnek sorularında kolay kareköklü sorular vardı ve gerçekten LGS 2024'te 2-3 tane kolay kareköklü soru çıkmıştı.

Evet bizim senemizde matematik çok kolaydı. Denemelerde zar zor 14-16 net yaparken sınavda 19/1 yaptım. Yüksek ihtimalle matematik bizim senemizden bir-iki tık daha zor olacak. Ama kimse bilemez.

Son düzenleme:
Tercih senin. En çok soru çıkan konuları iyi bil. Kolay konuları da yap. Kalanları da konuyu bilsen zaten 2 doğru daha yaparsın. 14 doğrun rahat olur. Ama sen sınav anında önce feni bitir. En fazla 30-35 dk ayır. Sonra matematiğe geç ve antep fıstığı taktiği ile çöz soruları. Tonguç anlatmıştır ama ben yine de söyleyeyim:

Önce gözüne kestirdiğin kolay soruları yap. Sonra orta, en sona da zor soruları yap. Ha eğer sana saçma gelirse -ki gayet normal- bir soruyu yapamayınca 2. defa uğraşmak yerine optikte o sorunun numarasına bir yuvarlak at. Sonra zamanın kalırsa bakıp çözersin. Ama sakın optikte o yuvarlağı silmeyi unutma.

Evet bizim senemizde matematik çok kolaydı. Denemelerde zar zor 14-16 net yaparken sınavda 19/1 yaptım. Yüksek ihtimalle matematik bizim senemizden bir-iki tık daha zor olacak. Ama kimse bilemez.
Hocam ben denklem konusunu anlamadım ama. Hoca da çok hızlı geçti bir şey anlayamadım. Onun dışında başka konuya da daha çok odaklanabilirim.
1737910227511.png

Hedefim böyle. 10 doğru az gelebilir ama 12-13 doğru da olabilir.

Hocam ben denklem konusunu anlamadım ama. Hoca da çok hızlı geçti bir şey anlayamadım. Onun dışında başka konuya da daha çok odaklanabilirim.
Eki Görüntüle 2407964
Hedefim böyle. 10 doğru az gelebilir ama 12-13 doğru da olabilir.

Olabi (disc) lir hocam. Herk (orda) esin matem (bak) atiği iyi olmak zorunda diye bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı