Zorbalığa uğrarken ne yapılmalı?

Zorbalığa zorbalıkla karşılık veriyorum ben. Zorbalık gerçekten kötü bir şey, kimseye yapmaman gerekir ama karşındaki kişi seni zorbalıyorsa sende onu zorbala. Kendi ilacını tattıkları zaman çok komik oluyorlar. Öğretmene şikayet etmek gibi şeyler bir işe yaramıyor benim gördüğüm.

Sınıfta hep şişman olduğum için zorbalanıyordum 5.sınıfa giderken, en son artık bir öfke patlaması geçirip beni zorbalayan ilk kişiyi elime geçirdiğim gibi fırlattım duvara, çocuğun kafası kalorifere çarptı ve bayağı kanadı. Şimdi düşününce pişmanım biraz o kadar sert tepki verdiğim için ama hak etmişti, o günden sonra daha kimse zorbalamaya cesaret bile edemedi beni.

Sizi zorbalamaya başladığı o zaman o tip sizde onu zorbalayın, ağzınıza ne geliyorsa söyleyin.

Fitnessa gitmeye başla bu arada. Fitness yaparak hem güzel bir vücuda sahip olmuş olursun, hem de kaslanıp irileşeceğin için insanların senin hakkında ileri geri konuşmadan önce 2 kez düşünmesini sağlamış olursun.
 
Son düzenleme:
Bak sana zorbalıkla alakalı alakasız ama bir anımı anlatayım şu an üniversite 2. Sınıfa geçtim. Ben 9. sınıftayken okula yeni başladığımda bir çocuk bana kafayı takmıştı. Ama çocuk niye beni kafaya taktı onu anlamadım ilk başlarda. Sonra okulun başında sırf sınıfa alışmak adına 3-5 arkadaş yaptım ve o arkadaşlarımın arasında 2 kız vardı kızlardan biri meğerse onun hoşlandığı kızmış konudan haberim yok. Neyse bir gün okul çıkışında beni kıstırdı 3 kişi beni dövmeye kalktılar. Neyse beni sürekli hırpalamaya başladılar ne yapsam diye kara kara düşünmeye başladım. Çözümü aynı zorba olarak buldum. Onlar beni 3 kişi dövmeye geliyordu bende o çocuğu her yalnız bulduğumda dövdüm. Bu sürekli böyle tekrar etti 3-4-5 en son gene aynı şeyi yaptım bir daha gelmediler. Yani demem o ki bazen zorbalık çözüm oluyor :D

Edit: Eklemeyi unutmuşum bana bu liseden anı olarak kaldı. Çocuk geldi yanıma helalleştik aramızda çözdük sorunu.
 
Son düzenleme:
Sınıfta bir çocuk var, onunla dalga geçiyorlar, herkes gülüyor. Ben de kısa ve zayıf birisiyim, ben gülünce hep bana sataşıyor, tek bana gücü yetiyor çünkü. Diğer arkadaşlarım ise beni koruyor, sadece gücün bana yetiyor diyorum, yine vuruyor. İlk günlerde iyi arkadaştık şimdi ise hep bana zorbalık yapıyor. Geçen gün kalemini yanlışlıkla düşürdüm sonra dedi ki al yerden dedi, ben de almadım. Sonra ensemi tuttu sıktı, tırnaklarını geçirdi bayağı canım acıdı. Artık canımı sıkmaya başladı o çocuk. Sizce ne yapmalıyım? Yanımda oturuyor.

Lise kategorisinde sordugunuz icin ona gore cevapliyorum.
İlk olarak artık yaşınız gereği cezai ehliyetiniz var yani suç işlerseniz sorumlu tutulursunuz artık geçti zorbalik donemleri ortaokulla karistirmasin liseyi. Ailenizle birlikte bu durumu mudure bildirin hatta eger çocuk size cidden zarar verdiyse gidin darp raporu alin. Bu tür işlerin cezası vardır sana fiziksel mudehalede bulunamaz bu yasaktir. Hatta sana bir ornek vereyim bizim okulda 11'ler 9. sinif cocugun parasini falan aliyorlardi ailesiyle birlikte şikayet etti mudure cocugu okuldan attirdilar. Sana verdigim bu tavsiyeyi eger sana cidden zarar veriyorsa ve verdigi bu zararlar surekli ve fiziksel olarak yapiyorsa kullan. Eger sadece hafif siddette uyguluyorsa onu bilemem onun sinifini degistirtmek icin ugrasabilirsiniz arkadaslarinizla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı