Zorbalık her yerde var mı?

Zorbalık her tür okulda oluyor mu? Yoksa sadece kolejlerde mi var?(lise)devlet okullarında da zorba tipler var mı?
Her yerde vardır hocam. Hayatın tüm alanında. Fark etseniz de etmeseniz de. İnsanın gücünü göstermesi içgüdüsel bir durum.

Sosyal medya sayesinde bu daha gözle görülür bir duruma geldi.

Ortalama ve altı bir okula gidersen yüksek ihtimalle karşılaşırsın, özel devlet fark etmez. Ben 4 senedir hiç karşılaşmadım mesela lisede.
Emin olun en iyi okullarda da bu sorun var, okulu bırak günlük yaşantıda bile insanlar birbirlerine karşı zorbalık yapıyor.

Zorbalığın psikolojik ve fiziksel yönünden iki adet boyutu var.

Ego olarak da adlandırılabilen psikolojik zorbalık yüksek bütçeli kolejlerde daha fazla görüldüğü gibi, fiziksel olarak da adlandırılabilen insanları rahatsız eden zorba tipler düşük-orta puanlı meslek lisesi ve anadolu liselerinde daha fazla görülüyor.
İnsanın gücünü göstermesi içgüdüsel bir durum.
Bu ülkede her geçen gün ''içgüdüsel'' denilerek bir şeyleri normalleştirmeye çalışan tiplerin sayısı bir türlü azalmadı.

Zorbalığın psikolojik ve şiddet yönünden iki adet boyutu var.

Ego olarak da adlandırılabilen psikolojik zorbalık yüksek bütçeli kolejlerde daha fazla görüldüğü gibi, şiddet olarak da adlandırılabilen insanları rahatsız eden zorba tipler düşük-orta puanlı meslek lisesi ve anadolu liselerinde daha fazla görülüyor.

Bu ülkede her geçen gün ''içgüdüsel'' denilerek bir şeyleri normalleştirmeye çalışan tiplerin sayısı bir türlü azalmadı.
İçgüdüsel denmesi normalleştirildiği anlamına gelmiyor. İnsanın içgüdüsünde öldürmeden tut neler neler var. Bu düşünceleri bastırabilme asıl yapmamız gereken şey.

Ben bayağı şanslıyım o zaman. Zorbalığı bırak hararetli tartışma bile görmedim henüz.
Kendim %4, ablam %1.5 ve arkadaşım da %1 ile alan liselere gidiyoruz ve hepimiz bu durumlarla karşılaşıyoruz. Hangi liseye gidiyosun merak ettim açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı