Çözüldü Zorin OS Grub Ekranı Gelmeden Windows Başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kainny

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
gabenin öz oğlu
Arkadaşlar merhaba,

Normalde HDD'min tamamını Zorin OS'a ayırmıştım. Ancak dün 500 GB yeri ayırarak Dual Boot yaptım ve yanına Windows kurdum. Ancak bilgisayarı açtığımda hemen Windows'a giriyor. Grub ekranı gelmiyor. Normalde hem Windows hem Zorin OS seçebileceğim bir yer gelmeliydi. Ancak şu anda bilgisayarımda Zorin yüklü olmasına rağmen sadece Windows'a girebiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Boot repair yapmayı deneyin. Boot menüsünden "Ubuntu" girdiyi seçip enter tuşuna basın ardından şu kodları girerek Boot Repair'i yükleyin;

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Bu şekilde yükledikten sonra arama kısmına Boot Repair yazıp açın en çok karşılaşılan hatalar gibi bir seçenek olması lazım onu seçin.
Boot repair yapmayı deneyin. Boot menüsünden "Ubuntu" girdiyi seçip enter tuşuna basın ardından şu kodları girerek Boot Repair'i yükleyin;

Bash:
sudo apt-get update

Bu şekilde yükledikten sonra arama kısmına Boot Repair yazıp açın en çok karşılaşılan hatalar gibi bir seçenek olması lazım onu seçin.

Son düzenleme:
Çözüm

Bash:
sudo apt-get update

Çok sağ ol. Kodları girmedim. Hemen önyükleyici bilmem ne diye bir zımbırtıyı açtım. Düzeltti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı