Çözüldü Zorin OS KDE Plasma 6 kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LLuser

Centipat
Daha fazla  
2 gündür forumlarda araştırma yapıyorum fakat bırak kurmayı destekleme kelimesini dahi duymadım. Zorin OS KDE 6 destekler mi, desteklemezse Garuda Linux'a geçmek hem benim için bir Arch tecrübesi olur hem de biraz aksiyon olur. Destekliyorsa nasıl kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zorin OS'e plasma6 kuramazsın. Sadece plasma5 kurabilirsin. Onun yerine KDE Neon veya Fedora KDE spin gibi plasma 6 varsayılan gelen bir dağıtıma geçin derim.

Bu şekilde plasma6 değil plasma5'i kuracaktır. Çünkü Zorin OS 17.1 hala Ubuntu 22.04 tabanında ve plasma6 Ubuntu 24.04 repolarında bile yok.
Bütün Linux dağıtımlarına tüm masaüstü ortamları kurulabilir ancak Zorin OS'te Plasma kullanmanızı önermem. Stabil bir deneyim yaşamazsınız. Yine de kurmak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
Kod:
sudo apt install kde-plasma-desktop
Kurulum sırasında gdm3 ve sddm arasında seçim yaptıracak. Sddm seçmelisiniz. Sddm, Plasma'nın giriş yöneticisidir. Şifre gireceğiniz ekrandır.

Komudu çalıştırdım, 0 paket kuurldu 69 paket güncel kaldı. Acaba ben zaten KDE 6 mı kullanıyorum onu sorgulamaya başladım. Ayarlar menüsü ve taskbar KDE 6'daki gibi değil.

Komudu çalıştırdım, 0 paket kuurldu 69 paket güncel kaldı. Acaba ben zaten KDE 6 mı kullanıyorum onu sorgulamaya başladım. Ayarlar menüsü ve taskbar KDE 6'daki gibi değil.
Ekran görüntüsü atar mısınız?

SDDM şart değil. Uzun süre plasma'yı GDM ile kullandım.
Yine de kurulmasını öneririm. Stabilite açısınden değil. Tema desteği sebebiyle öneririm.

Zorin OS'e plasma6 kuramazsın. Sadece plasma5 kurabilirsin. Onun yerine KDE Neon veya Fedora KDE spin gibi plasma 6 varsayılan gelen bir dağıtıma geçin derim.

Bu şekilde plasma6 değil plasma5'i kuracaktır. Çünkü Zorin OS 17.1 hala Ubuntu 22.04 tabanında ve plasma6 Ubuntu 24.04 repolarında bile yok.

Son düzenleme:
Çözüm
Güncellemediklerini bilmiyordum. Fazla geriden geliyorlar. O zaman KDE Neon en iyisi olacaktır. Fedora KDE iyi sayılmaz. Fedora bence GNOME dışında stabil çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240911_191513.png
    33,2 KB · Görüntüleme: 44
Güncellemediklerini bilmiyordum. Fazla geriden geliyorlar. O zaman KDE Neon en iyisi olacaktır. Fedora KDE iyi sayılmaz. Fedora bence GNOME dışında stabil çalışmıyor.

Zorin OS'i bundan dolayı pek sevmiyorum. Saçma sapan bir güncelleme takvimleri var. Fedora KDE noktasında bir şey diyemem. Benim sistemimde direkt Fedora çok güzel çalışmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…