Çözüldü Zorin OS KDE Plasma 6 kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LLuser

Centipat
Daha fazla  
2 gündür forumlarda araştırma yapıyorum fakat bırak kurmayı destekleme kelimesini dahi duymadım. Zorin OS KDE 6 destekler mi, desteklemezse Garuda Linux'a geçmek hem benim için bir Arch tecrübesi olur hem de biraz aksiyon olur. Destekliyorsa nasıl kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zorin OS'e plasma6 kuramazsın. Sadece plasma5 kurabilirsin. Onun yerine KDE Neon veya Fedora KDE spin gibi plasma 6 varsayılan gelen bir dağıtıma geçin derim.

Bütün Linux dağıtımlarına tüm masaüstü ortamları kurulabilir ancak Zorin OS'te Plasma kullanmanızı önermem. Stabil bir deneyim yaşamazsınız. Yine de kurmak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
Kod:
sudo apt install kde-plasma-desktop
Kurulum sırasında gdm3 ve SDDM arasında seçim yaptıracak. SDDM seçmelisiniz. SDDM, Plasma'nın giriş yöneticisidir. Şifre gireceğiniz ekrandır.

Bu şekilde plasma6 değil plasma5'i kuracaktır. Çünkü Zorin OS 17.1 hala Ubuntu 22.04 tabanında ve plasma6 Ubuntu 24.04 repolarında bile yok.
Zorin OS'e plasma6 kuramazsın. Sadece plasma5 kurabilirsin. Onun yerine KDE Neon veya Fedora KDE spin gibi plasma 6 varsayılan gelen bir dağıtıma geçin derim.

Bu şekilde plasma6 değil plasma5'i kuracaktır. Çünkü Ubuntu22.04 tabanında Zorin OS ve Ubuntu 24.04 repolarında bile yok plasma6.

KDE Neon'u duymuştum Fedora KDE spin hiç duymadım. Bunlar kullanımda avantaj ve dezavatantaj yaratır mı? Yoksa sadace farklı bir versiyon gibi bir şey mi?

KDE Neon'u duymuştum Fedora KDE spin hiç duymadım. Bunlar kullanımda avantaj ve dezavatantaj yaratır mı? Yoksa sadace farklı bir versiyon gibi bir şey mi?
KDE Neon direkt olarak KDE Plasma'yı üreten ekip tarafından geliştiren ekip tarafından hazırlanan Linux dağıtımı.

Fedora KDE spin, Fedora'nın KDE masaüstünü kullanan versiyonudur. Ana sürüm değildir.

Zaten KDE kullanıyorum KDE 6 kullanmıyorum. Sanırım bu 5 çünkü arkadaşımın laptopta KDE 6 vardı (0 kurulmuştu) ve task bar ve düzenleme kipi farklı gözüküyordu.

Bu şekilde plasma6 değil plasma5'i kuracaktır. Çünkü Ubuntu22.04 tabanında Zorin OS ve Ubuntu 24.04 repolarında bile yok plasma6.
@Rona hocam durumu açıkladı.

KDE Neon Ubuntu tabanlı ve direkt KDE ekibi tarafından geliştiriliyor. Fedora KDE spin ise Fedora ekibinin KDE kullanıcıları için oluşturduğu bir Fedora Spin'i. KDE Neon daha sağlıklı bir tercih olur muhtemelen.

Güncellemediklerini bilmiyordum. Fazla geriden geliyorlar. O zaman KDE Neon en iyisi olacaktır. Fedora KDE iyi sayılmaz. Fedora bence GNOME dışında stabil çalışmıyor.

GNOME sürümünde kişiselliştirmede sorunlar yaşadım ama kesinlikle macOS kullanıyormuş gibi hissettim o uyumu. Ama KDE çok sırıtmadı temaları indirdikten sonra stabilite konusu bilmem ama sorun olmadı.

Zorin OS'i bundan dolayı pek sevmiyorum. Saçma sapan bir güncelleme takvimleri var. Fedora KDE noktasında bir şey diyemem. Benim sistemimde direkt Fedora çok güzel çalışmıyordu.
İki buçuk aydır Fedora 40 ve Plasma 6 kullanıyorum. Ben henüz bir stabilite sorunuyla karşılaşmadım. Huawei Matebook 16 2021 (Ryzen) modeline kurdum. Plasma 6'dan önce Hyprland kullanıyordum.

GNOME sürümünde kişiselliştirmede sorunlar yaşadım ama kesinlikle macOS kullanıyormuş gibi hissettim o uyumu. Ama KDE çok sırıtmadı temaları indirdikten sonra stabilite konusu bilmem ama sorun olmadı.

Sözünü ettiğin kişiselleştirme sorunları muhtemelen Zorin OS'den kaynaklı. Normal GNOME, KDE kadar olmasa da eklentiler ile bayağı özelleştirilebiliyor.

KDE Neon Ubuntu tabanlı ve direkt KDE ekibi tarafından geliştiriliyor. Fedora KDE spin ise Fedora ekibinin KDE kullanıcıları için oluşturduğu bir Fedora Spin'i. KDE Neon daha sağlıklı bir tercih olur muhtemelen.

KDE Neon'u kuruyorum hocam o zaman.

Sözünü ettiğin kişiselleştirme sorunları muhtemelen Zorin OS'den kaynaklı. Normal GNOME, KDE kadar olmasa da eklentiler ile bayağı özelleştirilebiliyor.

Evet zaten eklentielr bana gayet yeterli geldi fakat ya ben beceremedim ya da zorin le alakalı.

KDE Neon'u kuruyorum hocam o zaman.

KDE Neon dağıtımmış /: Ben masaüstü ortamı sandım gidip. Neyse ya böyle devam edeceğim ya GNOME kullanacağım ya da Garuda gibi bir dağıtıma geçeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı