Merhaba ben Windows 10'dan Zorin OS'a geçtim fakat RAM bilgisini tam olarak nereden bakacağıma bulamadım. Ekstra bir yer mi var yoksa bakamamıyor muyuz?
Merhaba ben Windows 10'dan Zorin OS'a geçtim fakat RAM bilgisini tam olarak nereden bakacağıma bulamadım. Ekstra bir yer mi var yoksa bakamamıyor muyuz?
Hocam masaüstü ortamınızın Görev Yöneticisi varsa aratıp bakabilirsiniz. Olmadı neofetch, fastfetch gibi araçlar var kurun derim.
Eğer fazla anlamıyorsanız yazılım yöneticinizi açın görev yönetici diye aratın illaki güzel bir şeyler vardır oradan izleyebilirsiniz.
Arkadaşın dediği gibi ama daha hafif çıktı için
Kod:
free -m
yazabilirsiniz ama bunlar direk terminal çıktısı veriyor arayüz varken gereksiz olur.
Yani htop yazınca direkt en başta çıkıyor zaten RAM ile ilgili bilgiler. htop o kadar anlaşılamayacak bir komut değil yani konu sahibi isterse htop yerine btop da kullanabilir.
Yani htop yazınca direkt en başta çıkıyor zaten RAM ile ilgili bilgiler. Htop o kadar anlaşılamayacak bir komut değil yani konu sahibi isterse htop yerine btop da kullanabilir.
htop daha bile anlasilir bence, memory renklendirdigi icin. Bu konudaki memory gosteren civcivli grafikler arasinda en cok bilgiyi o sunuyor, buffer, shared, consumed ve swap ayni anda gosterdigi icin.