Zorin OS'ta RAM bilgisine nasıl bakılabilir?

Terminalde htop yazıp sistem performansını görüntüleyebilirsin RAM kullanımı dahil.

Htop yeni başlayan arkadaşlar için çok karmaşık gelir dostum. Yıllarca Arch, diğer dağıtımlar kullansamda gene de kafa yıkıyor arayüzler varken.

Merhaba ben Windows 10'dan Zorin OS'a geçtim fakat RAM bilgisini tam olarak nereden bakacağıma bulamadım. Ekstra bir yer mi var yoksa bakamamıyor muyuz?

Hocam masaüstü ortamınızın Görev Yöneticisi varsa aratıp bakabilirsiniz. Olmadı neofetch, fastfetch gibi araçlar var kurun derim.
Eğer fazla anlamıyorsanız yazılım yöneticinizi açın görev yönetici diye aratın illaki güzel bir şeyler vardır oradan izleyebilirsiniz.
Arkadaşın dediği gibi ama daha hafif çıktı için
Kod:
free -m
yazabilirsiniz ama bunlar direk terminal çıktısı veriyor arayüz varken gereksiz olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Htop yeni başlayan arkadaşlar için çok karmaşık gelir dostum. Yıllarca Arch, diğer dağıtımlar kullansamda gene de kafa yıkıyor arayüzler varken.
Yani htop yazınca direkt en başta çıkıyor zaten RAM ile ilgili bilgiler. htop o kadar anlaşılamayacak bir komut değil yani konu sahibi isterse htop yerine btop da kullanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulama mağazasından Görev Merkezi'ni indirebilirsin.
1755424399502.png

1755424491238.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı