Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerden 5 ay önce geldim. Verilen eğitime göre 6 aylık sürenin fazla olduğuna katılıyorum, bana kalırsa taş çatlasa 2-3 ayda bitmesi lazım. Tamam 6 ay az bir süre değil ama bundan kaçmak için şekilden şekile girecek kadar abartılacak bir süre de değil. Konuya tepki gösterenlere sorsan çoğu da düşürülsün der zaten, tepki gösterilen şey çaresi olmayan bir şey için burada ağlayıp sızlanmak. Hayatta her şey istediğin gibi olmuyor işte. Madem bunu yapmak zorundasın ve başka çaren yok, o zaman mızmızlanmayı bırakıp yaptığın şeyden fayda ve keyif almaya bakacaksın. Komando olmayacaksam 6 ay işim ne diye düşünme, hayat tecrübesi de kazanıyorsun o 6 ayda, tecrübeyle sabit. Ayrıca ömür boyu iletişimi kesmeyeceğim dostlar da edindim, en önemlisi de bu.

Hocamız anlatıyordu, bir sürü arkadaşı böyle piskoloji ile ilgili bir hastalık çıkartıyormuş, askerliğe gitmekten kurtuluyorlarmış. Ulan buna akıl yürüteceğine başka işlerle uğraşsana. Vatanı için 6 ayı zor görüyorlarya helal olsun

Osmanlı zamanı Kutsal Roma imparatorluğu yoktu hacı. Savaşmadılar.

Zorunlu askerlik kalkmaz. Bürokratların kıçını sağlama alması lazım. Nasılsa ülkede enayi bol.

Zorunlu askerlik gereklidir. Savaş hayatımızın , Uluslararası sistemin gerçeğidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…