Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan ömrünün 60 yıl olduğu zamanda 1.5 yıl kısa ama 75 yıl olduğu sürede 6 ay uzun anlıyorum hocam tabii daha kısa olabilir ama şu an da öyle ağlanacak devlete isyan edilecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum tabii tekrar diyorum daha iyi olabilir ama ağlanacak bir durum değil.
Dostum devlete isyan etme gibi bir şey yok. Devlet sensin devlet benim. Ben nasıl istiyorsam öyle olmalı(çoğunluk olarak tabi) 6 ay uzun 1.5 sene kısa konularına hiç girmeyeceğim. Yapmak istemiyordur, saçma buluyordur, gereksiz buluyordur. İsteyen yapmalı isteyen yapmamalı. Konuya yorum yazanlar ondan bahsediyor. Ayrıca şunu unutmayın şehit haberlerinde o şehitlerin hemen hemen tamamı gariban çocuklardır.

Sana mantıksız gelen şeyler saçma olmuyor canım benim. Askere gitmek istemeyen adama saygı duyulmaz mi? Neyse konuşursam ağır konuşurum. Ülke zararına binlerce yolsuzluğa karşı kulaklarını tıkayanlar burada askerlik yapmayan insana saygı duymam diyor.
Askere gitmek istemeyen adama saygı duyulur. Ama bunu sanki kendi düşüncesi değil de nesnel bir yargıymış gibi söyleyen konu sahibi ve onun gibilere duyulmaz. 6 ay gidip dönüyorsunuz. Az saygınız olsun bu topraklara. Ağır konuşurmuş. Sen konuşsan ne konuşmasan ne. Ayrıca konu sahibi de bu sistem saçma hüü diye ağlıyorken sen nerdeydin? İlk atladığın mesaj benimki olmuş. Savunduğunuz fikre laf gelince hemen yapışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten anlamıyorum. Evet 1 2 aya düşürülüp verimli kullanılması güzel olabilir. Ama başta da söyledim. 6 ay patates soyduran sisteme kızın. Zorunlu askerlik sistemine değil. Kek yapıp yakmak gibi düşünün. Yapılan şey güzel ama işlenişi kötü ve verimsiz. Unutmayın bu topraklar bedavadan gelmedi. Her attığımız adımın kefareti o dönemin insanlarının kanıyla malıyla ödendi. Bunu onlara saygı göstermek olarak düşünün. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil ama sistem bu yapmak istemeyen parayı bastırıp geçebilir.

Dostum şu an gerçekten çok mantıklı konuştun. Evet askerlik bence de olmalı. Zaten 6 ay eğitimle kimse savaşmayı öğrenemez ama en azından ordu duzenine alışmasını sağlar. Askerlik zorunlu olmali ama zorunlu olarak oraya giden insanlara tuvalet temizlemeyi ve patates soymayi değil olası bir savaşta nasıl reaksiyon göstermesi gerektiğini öğretmeli.

Sana vermiş de keşke az kullansan kanka. Allah beyin dağıtırken sana "grim reaper nickli adam yolsuzluğa karşı kulak tıkıyor" mu dedi? Bu bilgi sana nereden geldi? Askere gitmek istemeyen adama saygı duyulur. Ama bunu sanki kendi düşüncesi değil de nesnel bir yargıymış gibi söyleyen konu sahibi ve onun gibilere duyulmaz. 6 ay gidip dönüyorsunuz. Az saygınız olsun bu topraklara. Ağır konuşurmuş. Sen konuşsan ne konuşmasan ne. Ayrıca konu sahibi de bu sistem saçma hüü diye ağlıyorken sen nerdeydin? İlk atladığın mesaj benimki olmuş. Savunduğunuz fikre laf gelince hemen yapışın.

Şimdide saçmalamışsın tekrardan. Neyse sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Dostum şu an gerçekten çok mantıklı konuştun. Evet askerlik bence de olmalı. Zaten 6 ay eğitimle kimse savaşmayı öğrenemez ama en azından ordu duzenine alışmasını sağlar. Askerlik zorunlu olmali ama zorunlu olarak oraya giden insanlara tuvalet temizlemeyi ve patates soymayi değil olası bir savaşta nasıl reaksiyon göstermesi gerektiğini öğretmeli.

Şimdide saçmalamışsın tekrardan. Neyse sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.
Tamam bro en iyi sensin. 10 cümle yazdık oraya adam saçmalamışın diyip geçti. Fikrini demin ''savunduğun'' gibi savunsaydın ya. Tekrar yazıyorum. 1- konu sahibinin bariz şekilde bu sisteme saçma demesine rağmen ona o mesajı yazmadın bana niye yazdın? 2-Benim diğer sorunlara kulak tıkadığım ''bilgisi'' sana nereden geldi? Bekliyorum. Ayrıca ben anlamıyorsam diğerlerinin sana hak verecek şekilde yazın kapak edin beni. Buyrun hocam çekinmeyin.

İnsan askere gidince gerçek hayatı ozaman öğreniyor. Zor olabilir fakat dünyanın böyle göründüğü gibi bir yer olmadığını ozaman anlaıyorsun.

Tamam bro en iyi sensin. 10 cümle yazdık oraya adam saçmalamışın deyip geçti. Fikrini demin "savunduğun" gibi savunsaydın ya. Tekrar yazıyorum. 1- konu sahibinin bariz şekilde bu sisteme saçma demesine rağmen ona o mesajı yazmadın bana niye yazdın? 2-benim diğer sorunlara kulak tıkadığım "bilgisi" sana nereden geldi? Bekliyorum.

Diğer sorunlara kafa yorsaydin böyle küçük bir sorunda bile bu vatan namus meselesi gibi ciddiye almazdin. Şimdi anladın mı ?

Diğer sorunlara kafa yorsaydin böyle küçük bir sorunda bile bu vatan namus meselesi gibi ciddiye almazdin. Şimdi anladın mı ?
Ne alaka aga? Ben konu sahibi ve fedailerinin böyle boş boş atıp tutmasına tilt oldum. Anlasınlar diye uğraşıyorum. Böyle saçma bir argüman daha duymadım. Sanki zorunlu askerlik sorunu ile diğer sorunlar aynı. Onlara da yorum yapıyorum. Git konu aç ekonomi hakkında düşünceleriniz ne diye oraya da geleyim orada da fikir belirtirim. Sanki bana amcamın oğlu çok iyi tanıyor beni de oradan kanıya varıyor. Haykırdım.

Türkiye simülasyonunda askerliği yapmama lüksün yok. Eğer siyasetçi çocuğu veya zengin isen o ayrı. 3 seçenek var. Bedelli 30 gün 104k₺. 6 ay askerlik ve 1 yıl askerlik.
Bir şık daha var. Psikiyatristler hastalık teşhisi koyma eğilimindeler. Yağmur gibi bipolar ve depresyon tanısı konuyor. Biraz daha zorlanırsa psikoz raporu alıp 3 gün formalite olarak tımarhanede yatar ve anti depresan / anti psikotik kullanarak gitmeme olasılığınız %100. MMPI(kişilik testini) kasıtlı yanlış yaparak ve testte yapılacakları doktora önceden şikayetçi olarak rahatsızım derseniz gitmezsiniz. Tabi deli raporu yemeye ve psikiyatri servisinde yatmayı göze alıyorsanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bir şık daha var. Psikiyatristler hastalık teşhisi koyma eğilimindeler. Yağmur gibi bipolar ve depresyon tanısı konuyor. Biraz daha zorlanırsa psikoz raporu alıp 3 gün formalite olarak tımarhanede yatar ve anti depresan / anti psikotik kullanarak gitmeme olasılığınız %100. Ben öyle yaptım. MMPI(kişilik testini) kasıtlı yanlış yaparak ve testte yapılacakları doktora önceden şikayetçi olarak rahatsızım diye gitmedim. Tabi deli raporu yemeye ve psikiyatri servisinde yatmayı göze alıyorsanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu kadar zahmetin altına 6 aylık vatani bir servisten kaçmak için girdiyseniz zaten sorunlusunuzdur. Raporun yazılmasında bir sorun yok. Umarım tedavinize devam ediyorsunuzdur ve en kısa sürede iyileşirsiniz.

Bir şık daha var. Psikiyatristler hastalık teşhisi koyma eğilimindeler. Yağmur gibi bipolar ve depresyon tanısı konuyor. Biraz daha zorlanırsa psikoz raporu alıp 3 gün formalite olarak tımarhanede yatar ve anti depresan / anti psikotik kullanarak gitmeme olasılığınız %100. Ben öyle yaptım. MMPI(kişilik testini) kasıtlı yanlış yaparak ve testte yapılacakları doktora önceden şikayetçi olarak rahatsızım diye gitmedim. Tabi deli raporu yemeye ve psikiyatri servisinde yatmayı göze alıyorsanız.

Askerlik yapmamak için hayatının geri kalanını mı yaktın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı