Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerden 5 ay önce geldim. Verilen eğitime göre 6 aylık sürenin fazla olduğuna katılıyorum, bana kalırsa taş çatlasa 2-3 ayda bitmesi lazım. Tamam 6 ay az bir süre değil ama bundan kaçmak için şekilden şekile girecek kadar abartılacak bir süre de değil. Konuya tepki gösterenlere sorsan çoğu da düşürülsün der zaten, tepki gösterilen şey çaresi olmayan bir şey için burada ağlayıp sızlanmak. Hayatta her şey istediğin gibi olmuyor işte. Madem bunu yapmak zorundasın ve başka çaren yok, o zaman mızmızlanmayı bırakıp yaptığın şeyden fayda ve keyif almaya bakacaksın. Komando olmayacaksam 6 ay işim ne diye düşünme, hayat tecrübesi de kazanıyorsun o 6 ayda, tecrübeyle sabit. Ayrıca ömür boyu iletişimi kesmeyeceğim dostlar da edindim, en önemlisi de bu.

Saldıracak bir şey kalmadı artık her mesaja "he kanka en o sensin, he kanka haklısın" diye yanıt yazarlar. Adam deli raporu almış askerden kaçmak için, suçlusu ben oluyorum. Bırak hocam yazma vaktine yazık. Konuyu göz ardı et de geç.
Hocamız anlatıyordu, bir sürü arkadaşı böyle piskoloji ile ilgili bir hastalık çıkartıyormuş, askerliğe gitmekten kurtuluyorlarmış. Ulan buna akıl yürüteceğine başka işlerle uğraşsana. Vatanı için 6 ayı zor görüyorlarya helal olsun

Eğer bir gün savaş çıkarsa halkın kendini savunabilmesi için silah kullanması gerekir eğer buna bir örnek istiyorsan kutsal roma impartorluğunda askeri tecrübesi olmayan insanlar orduya mecburiyetden alındığında osmanlıya karşı sayısal üstünlüğü olduğu halde kaybetiler yani zorunlu askerlik gerekli bir şey helede bu dönemde böyle şeyleri internetten bazı kişiler aracılığı ile kafanıza dolduruluyor lütfen mantıklı düşünün.
Osmanlı zamanı Kutsal Roma imparatorluğu yoktu hacı. Savaşmadılar.

Zorunlu askerlik kalkmaz. Bürokratların kıçını sağlama alması lazım. Nasılsa ülkede enayi bol.

Merhaba, 16 yaşımdayım ve bu zorunlu askerlik saçmalığı canımı iyice sıkmaya başladı! Zaten normalde askerliği profesyonel orduların yapmadı gerektiğini düşünüyorum zorunlu askerlik tamamen saçmalıktır. 6 ay boyunca şafak saymak, komutanın senin üzerinden kendi egosunu tatmin etmeye çalışması ve bütün gün tuvalet temizliği ve patates soyma ve daha niceleri… bir insanın (belki de) en değerli zamanlarını hayatından kopararak ve kendi memleketinden 1 megametre (1 megametre = 1000 kilometre) ötede 20 yaşına gelip boşu boşuna ve çok aciz ve çirkin bir şekilde aşağılayıcı kelimelere maruz kalmasını, travma yasamasını ve hatta belki de en kötüsü çatışmaya girip ölmesi! Yani denilecek tek bir söz bile yok! ABD, Almanya, Fransa ve diğer pek çok gelişmiş üst düzey ülkede zorunlu askerlik saçmalığına karşı gülerek tepki veriyor. Yani bilmiyorum umarım yakında bu saçmalık kalkar da bizde rahatlarız. Yani çok kafaya takıyorum neyse.
Zorunlu askerlik gereklidir. Savaş hayatımızın , Uluslararası sistemin gerçeğidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı